8. TDV Gençlik Fuari Açildi

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Kadin, Aile ve Gençlik Merkezi’nin (KAGEM) düzenledigi “Denge ve Alem” temali 8. TDV Gençlik Fuari’nin açilisini yapti.

8. TDV Gençlik Fuari Açildi
Istanbul Üsküdar’daki Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuarin açilisinda konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, en çok mutlu oldugu anlarin gençlerle birlikte geçirdigi anlar oldugunu söyledi.

Erbas, fuarin ‘Denge ve Alem’ olan temasina atifta bulunarak, “Cenab-i Hak kainati çok güzel bir dengede yaratmistir. Yüce Rabbimiz ayeti kerimede ’Çevir gözünü bir bak. Bir dengesizlik bulabilir misin?’ diye buyuruyor. Sonra kainattaki bu dengeyi yeryüzüne yansitacak halifeyi yaratiyor. Ona da ‘insan’ diyor. Kainattaki dengeyi yeryüzünde de saglasinlar diye peygamberleri gönderiyor ve bu peygamberlerin sonuncusu Hazreti Muhammed Mustafa’dir (s.a.s.). Onun için kendisine son gelen ayeti kerimede Rabbimiz, ’Bugün sizin dininizi kemale erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladim’ buyuruyor” dedi.



“Medeniyetimizin gençleri olarak elimizden kitap ve kalemin düsmemesi gerekiyor”

Erbas, birinci inen surenin ‘oku’ diye basladigina, nüzul sirasina göre ikinci inen surenin ise ‘Kalem Suresi’ olduguna isaret ederek, “Elimizden kitap ve kalemin düsmemesi gerekiyor. Okumaktan, ögrenmekten, ögretmekten uzak kalmayacagiz. Buna dikkat ettigimiz asirlarda kütüphanelerimizin, kitaplarimizin bütün dünyayi aydinlattigi asirlarda hep yükselmisiz, ilerlemisiz. Dengemizin bozulmamasi için alemdeki dengenin insanliga da yansimasi için kitap, kalem, okumak, okutmak, ögrenmek, ögretmek, arastirmak bizim hedefimizdir” diye konustu.

Konusmasinin ardindan açilis kurdelesini kesen Erbas, stantlari gezerek gençlerle sohbet etti. Açilisa Istanbul Vali Yardimcisi Niyazi Erten, Türkiye Diyanet Vakfi Mütevelli Heyeti 2. Baskani Ihsan Açik ile Istanbul Il Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpagus da katildi.

39 sivil toplum kurulusunun katildigi fuar, 13-15 Mayis tarihleri arasinda 10.00-20.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek. Fuar etkinlikleri ‘TDV KAGEM’ ve ‘TDV Gençlik Fuari’ sosyal medya hesaplarindan takip edilebilecek. Fuar süresince ayrica #gençlik1alem etiketiyle sosyal medyada fuardaki etkinliklere dikkat çekilecek.
Kaynak: İHA