Üniversite De Lezzetler Yaristi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 25 üniversitenin katilimiyla yöresel lezzetler yaristi.

Üniversite De Lezzetler Yaristi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesinde gerçeklestirilen yarismaya 25 üniversiteden 100 takimda 150 ögrenci katildi.

Kurayla belirlenen yarismada ögrenciler, 2 kategoride yaristilar. ‘Anadolu’nun mirasi soframda’ mottosuyla gerçeklestirilen yarismada ögrenciler zamana karsi yarisarak hünerlerini sergiledi. Alaninda duayen seflerin jürilik yaptigi yarismada yarismacilar 9 açidan degerlendirildi. Yarismacilar temsil ettikleri sehirlerin unutulmaya yüz tutmus yöresel yemekleriyle jüri karsisina çiktilar.

“Ordu’nun bütün lezzetlerini bir manti içerisinde”

Yarismacilardan Meltem Uyan, “Melonya ve kisnisle birlikte hazirladigimiz soman iç harciyla birlikte Gürcü mantisi seklini verdigimiz balik mantisi yapiyoruz. Suan çok profesyonel çalistigimizi düsünüyorum, her sey çok güzel devam ediyor, her sey tam zamaninda yetisecek. Rakiplerime de basarilar diliyorum. Birinci olacagimi düsünüyorum. Bu yemek çok iddiali ve tam gelenekselligi konusturdugumuz bir yemek oldugunu düsünüyorum. Ordu’nun bütün lezzetlerini bir manti içerisinde topladigimizi düsünüyorum. Unutulmaya yüz tutmus otlari Gürcü mantisi seklinde birlikte servis ediyoruz” dedi.

“Bu yarismada en önemli husus kültürel mirasi yasatmak”

Yarisma hakkinda bilgiler veren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hakan Koç Bu yarisma ulvi bir amaç tasiyor, diger yarismalardan ayiran üç temel unsuru içerisinde barindiriyor. Bu yarismada en önemli husus kültürel mirasi yasatmak üzerine bir planlama yapilmistir. Anadolu’da unutulmaya yüz tutmus çok sayida eser var. Biz bu eserleri bir yarisma öncülügünde tasimak istiyoruz. Bu amaçla bir seyahate çiktik, bu seyahatte bize yol arkadasligi yapan 25 üniversite bulunmakta. 2 ana kategoride yapilmakta ve yaklasik olarak 150 yarismaci gelmis durumda, 100 takim gelmis durumda. Yörelerine ait unutulmaya yüz tutmus eserleri bu mutfaklarda sergileyeceklerdir. Bu yarismaya ev sahipligi yapmak için 3 senedir hazirlaniyoruz. Mutfaklarimizla, salonlarimizla, müzemizle, jüri odamizla, burayi yapacak organizasyon ekibimizle, seflerle bu yarismaya hazirladik” diye konustu.

Kaynak: İHA