TÖTM'de Ressam Hemsireler Sergi Açti

Malatya Turgut Özal Tip Merkezi (TÖTM) Hemsirelik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde hemsireler tarafindan yapilan “ Hemsire Sanat Sergi” eserleri begeniye sunuldu.

TÖTM'de Ressam Hemsireler Sergi Açti
Turgut Özal Tip Merkezi’nde yapilan Hemsire Sanat Sergi’sinin açilisina Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Bashekim Doç. Dr. Adil Baskiran, Hemsirelik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Rukuye Aylaz ve çok sayida saglik çalisanlari katildi.

Açilis konusmasini yapan Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, hemsireligin zor bir meslek olduguna deginerek, “ Hemsirelik çok zor bir meslek ama çok insanlar için vazgeçilmez bir meslek insanlara direkt dokunuyor ve insana hizmet ediyor. Hemsirelik çok önemli bir alan zor bir alan. Bugünkü program sunu gösteriyor hemsire arkadaslarimiz sadece tedavi hizmetleri, saglik hizmetleri ile ilgili degil çok güzel hobileri, sanat eserleri de ürettiklerini gösteriyor” dedi.

Bashekim Doç. Dr. Adli Baskiran ise sanatla ilgilenen hemsirelerin eserlerinin yer aldigi serginin ilk kez düzenlendigini belirterek emegi geçenlere tesekkür etti. Baskiran, “ Hemsirelik özveri isteyen bir meslek, karsisinda gözlerinin içerisine bakip yardim isteyen ama agzini açamayan insanlar olacaktir. Böyle bir durumda sevgi, sefkat ön plana çikacaktir. Ilkini düzenledigimiz bu sergimizde dogasinda sanat, sevgi ve hosgörünün barindirdigi görecegiz” ifadelerini kullandi.

Hemsirelik Hizmet Müdürü Leyla Kiliç ise, saglik sisteminin bel kemigi olan hemsirelerin ayni zamanda sanatkar oldugunu ifade ederek, “ Saglik sisteminin en kalabalik ekip üyesi ve saglik sisteminin bel kemigini olusturan biz hemsireleriz. Ayni zamanda biz hemsireler birer sanatkariz. Çünkü hasta bakim sanati gibi onurlu ve gönüllülük isteyen bir sanati gönlümüzü, el becerimizi, emegimizi kullanarak yapmaktayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA