'Seyyah' Ile Zamanda Yolculuk

Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu, çocuklara Türk Dünyasi’nin önemli isimlerini eglenceli bir dille anlattigi ‘Seyyah’ adli oyunun prömiyerini yogun katilimla yapti.

'Seyyah' Ile Zamanda Yolculuk
2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti olan Bursa’da sanattan spora kadar birçok alanda etkinlikler düzenleyen Büyüksehir Belediyesi, Sehir Tiyatrosu araciligiyla Türk Dünyasi’nin önemli isimlerini çocuklara anlatti. Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu tarafindan hazirlanan ‘Seyyah’ adli çocuk tiyatrosunun prömiyeri, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapildi.

‘Baris’ isimli çocugun üzerinde ‘Seyyah’ yazan bir oyun kutusu bulmasiyla baslayan macerada, izleyenler sihirli yolculuga çikartildi. Dünyanin en ünlü gezgini Evliya Çelebi ile tanisarak onun rehberliginde maceraya atilan ‘Baris’, yolculuk boyunca hem oyun oynamanin çocuksu keyfini sürerken hem de Türk Dünyasi’nin birçok ünlü kahramaniyla tanisir. Oyunu büyük merakla izleyen çocuklar, gösteri sonunda sanatçilari ayakta alkisladi.

Sergilenen oyundan büyük keyif aldigini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskanvekili Halide Serpil Sahin, çocuklara bol bol kitap okumalari tavsiyesinde bulundu. Çocuklardan kendi kitaplarinin seyyahi olmalarini isteyen Sahin, “Bursa, 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti ilan edildi. ‘Seyyah’ isimli bu güzel oyunda hem Türk büyüklerimizi tanidik hem de eglenerek ögrendik. Performans sergileyen sanatçilara tesekkür ederim. Çocuklarimiz da kendi kitaplarinin seyyahi olmali. Çok okuyan çok ögrenir ve çok gezer” dedi.

Konusmasinin ardindan Baskanvekili Sahin, sanatçilar ve oyunda emegi geçenlere çiçek takdim etti. Çocuklara Türk büyüklerini ve Türk kültürünü eglenerek ögreten ‘Seyyah’ adli tiyatro oyunu, 8 Haziran’a kadar her Çarsamba 11:00 ve 14:00 seanslarinda sahnelenecek.
Kaynak: İHA