Rektör Ünal'in Balkan Gezisi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kuzey Makedonya ile Türkiye arasinda var olan baglarin geliserek devam edecegine inandigini söyledi.

Rektör Ünal'in Balkan Gezisi
Balkan ülkeleri gezisine Kuzey Makedonya’da devam eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ziyaretler sirasinda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Uluslararasi Iliskiler Birimi Baskani Prof. Dr. Mustafa Said Kursunoglu da eslik etti.

Üsküp’teki Türk büyükelçiligine ziyaret

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kuzey Makedonya’nin baskenti Üsküp’teki Türk Büyükelçiligini ziyaret etti. Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök ile makaminda bir araya gelen Rektör Ünal, Üsküp’teki yüksekögretim kurumlariyla yeni is birlikleri arayisinda olduklarini belirterek OMÜ’nün bu çerçevede birikim ve tecrübesini paylasmaya hazir oldugunu söyledi.

Görüsmede uluslararasilasma hususunda mesafeler almak istediklerine isaret eden Rektör Ünal, Kuzey Makedonya ile Türkiye arasinda var olan baglarin geliserek devam edecegine inandiklarini dile getirdi.

Tetova Devlet Üniversitesi ve Balkan Üniversitesinde temaslarda bulundu

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal daha sonra Kuzey Makedonya’nin önemli üniversitelerinden Tetova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reshat Qahili ve Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem ile ayri ayri ziyaret ederek görüsmeler gerçeklestirdi. Gerçeklesen görüsmelerde; üniversiteler arasinda sosyal bilimler, tip ve ziraat alanlarinda yapilabilecek is birligi çalismalari ele alindi. Ayrica üniversiteler arasinda uygulanabilecek ögrenci ve akademisyen degisim programlari degerlendirildi. Ev sahibi Rektörler, ziyaretleri için Rektör Ünal’a tesekkür ederek OMÜ ailesine selam ve sevgilerini iletti.

Tetova-Kalkandelen Müftülügü ve Alaca Camii’ne ziyaret

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tetova-Kalkandelen Müftüsü Prof. Dr. Kani ef Nesimi’yi de makaminda ziyaret etti. Müftüsü Nesimi’nin konugu olan Rektör Ünal, gösterilen alaka ve misafirperverlik için tesekkür etti. Ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade eden Müftü Nesimi ise yürütülen müftülük hizmetleri hakkinda bilgi verdi. Görüsmede ayrica Kuzey Makedonyali ögrencilerin ilahiyat alaninda OMÜ tarafindan egitim ve materyal açisindan desteklenmesi talebi ele alindi. Rektör Ünal, gezisini Osmanli eseri olan tarihi Alaca Camii’nde incelemelerde bulanarak tamamladi.

Ziyaretler, hediye takdimi ve hatira fotografi çekimiyle tamamlandi.
Kaynak: İHA