OMÜSEM'den KPSS Kursu

Ondokuz Mayis Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi (OMÜSEM) tarafindan KPSS kursu verilecek.

OMÜSEM'den KPSS Kursu
OMÜSEM Kamu Personel Seçme Sinavi (KPSS) Egitim Bilimleri ve Genel Kültür/Genel Yetenek Kursu bilgilendirme toplantilari Egitim Fakültesi ve Ilahiyat Fakültesi’nde gerçeklestirildi.

Toplantilara; Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hamza Çalisici, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Sahin, OMÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kemal Özkurt, egitimciler ve ögrenciler katildi.

2023’te yapilacak KPSS’ye Egitim Fakültesi’nde ögrenim gören aktif ögrencileri, mezunlari, diger fakültelerden mezun olmus formasyon belgesine sahip ögretmen adaylarini ve KPSS puaniyla ögretmen olarak atanmak isteyen lisans mezunlarini “Egitim Bilimleri ve Genel Kültür/Genel Yetenek Sinavi"na hazirlamak amaciyla çalismalara hiz verildi.

Alanlarinda uzman egitimciler; gelisim psikolojisi, ögrenme psikolojisi, materyal tasarimi, sinif yönetimi, ögretim yöntem ve teknikleri, program gelistirme, rehberlik, ölçme degerlendirme, matematik, geometri, tarih, vatandaslik bilgisi, cografya ve Türkçe derslerini yüz yüze, üç yüz elli bes saatte anlatacak. Kurs, verilecek kaynak kitaplar, yapilacak deneme sinavlari ayrica sinava yakin zamanlarda yapilacak olan konu tekrarlari ile de zenginlestirilecek.

Kursa; 3. ve 4. sinifta okuyan ögrenciler veya mezun olan adaylar katilabilecek. Hafta sonlari planlanan Egitim Bilimleri ve Genel Kültür/Genel Yetenek kursu yaninda, hafta içi aksam Psikolojik Danisma ve Rehberlik, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyati, Cografya, Matematik, Okul Öncesi Ögretmenligi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÖABT hazirlik kurslari için de çalismalarin yapildigi belirtildi.
Kaynak: İHA