Mus'ta Mayis Ayinda 5 Metrelik Karla Mücadele

Kis mevsiminin çetin geçtigi Mus’ta, karla mücadele ekipleri kar kalinliginin 5 metreye ulastigi köy yolunu bir haftalik çalisma sonucu ulasima açabildi.

Mus'ta Mayis Ayinda 5 Metrelik Karla Mücadele
Il Özel Idaresi Yol ve Ulasim Hizmetleri Müdürlügüne bagli karla mücadele ekipleri, 10 köy ve 21 mezra yolu ulasiminin saglandigi 23 kilometrelik Üçevler Çavustepe grup köy yolunda karla mücadele çalismasi baslatti. Yogun kar yagisi ve firtina nedeniyle yilin 6 ayi ulasima kapali olan 2 bin 500 rakimli yolda 2 is makinesi ve 4 personelle çalisma yürüten ekipler, çig riskine karsi kar kalinliginin 5 metreye ulastigi bölgeleri adim adim geçti.

Ekiplerin bir haftalik hummali çalismasiyla vatandaslarin en kisa alternatif yolu uzun aradan sonra tekrar ulasimi açildi.

Yapilan çalismayla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan is makinesi operatörü Necat Arslan, Mus Il Özel Idaresi olarak mayis ayinda da karla mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Üçevler grup köy yolunun Çavustepe mevkiini ulasima açtiklarini ifade eden Arslan, “6 aydan beri kapali olan yolumuz yaz mevsiminde kullanildigi için su an ulasimini saglamis bulunmaktayiz. Yer yer kar kalinliginin 5 metreyi buldugu yerlerde sefimizin öncülügünde ilerledik. 1 kilometre yolu yaklasik 4-5 saatte ilerleyebiliyoruz. Uçurumlarin oldugu yolda tüm risklere ragmen bir haftalik çalisma sonucu vatandaslara ulasimi saglamis durumdayiz” dedi.

Kaynak: İHA