Liseliler Yaristi, Hakalmaz Costurdu

Talas Belediyesi’nin gerçeklestirdigi organizasyon ile Mili Egitim Bakanligi tarafindan düzenlenen Liseler Arasi Türk Halk Müzigi Solo Ses Yarismasi’nin finali, salonu tiklim tiklim dolduranlara unutulmayacak türkü dolu bir gece yasatti.

Liseliler Yaristi, Hakalmaz Costurdu
Türk Halk Müzigi’nin güçlü sesi Orhan Hakalmaz’in da sahne aldigi Erciyes Kültür Merkezinde düzenlenen yarisma finali ve konserde, liseli gençler yeteneklerini sergiledi. Gecede türküye gönül veren gençler dereceye girebilmek için kiyasiya yarisirken, sanatçi Hakalmaz’in birbirinden özel türkülerini saziyla ve sözüyle seslendirdigi programda salon doldu tasti. Geceye gelenler türküye doydu. Il Milli Egitim Müdürü Ayhan Teltik, Baskan Yalçin’a desteklerinden dolayi tesekkür ederek; “Özellikle pandemi döneminde ögrencilerimizi evlerine hapsettik. Hiçbir sosyal faaliyet yapamadik. Bunun buruklugunu içimizde hep yasadik. Bugünkü etkinlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir’ sözünün isiginda hep beraber o kopan hayat damarlarimizi tekrar faaliyete geçirme açisindan önemlidir” dedi.

Merdiven bosluklarinda dahi yer kalmayan gecede konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Bedri Rahmi Eyüpoglu’nun Türküler Dolusu siirinden bir dize okuyarak sözlerine baslarken, “Bizim türkülerimizde irfan, yalnizlik, gurbet, sila, agit vardir ama her seyden önce Türklük vardir, benlik vardir, insanlik vardir. O nedenle kendi degerlerimizin farkina varalim” diye konustu.

Ardindan yarismaya katilan liseliler birbirinden güzel türküleri okudu. Daha sonra sahneye Türk Halk Müziginin sevilen ismi Orhan Hakalmaz çikti. Kendi bestelerinin yani sira Neset Ertas ve Karadeniz türkülerini de seslendiren Hakalmaz hem costu hem de salondakileri costurdu. Duygularini anlatan Hakalmaz; “Kaybedeni olmayan herkesin kazandigi bir yarisma oldu. Çocuklarimizi türküyle bulusturmayi çok önemsiyorum. Bunu her ilde sik sik yapmakta fayda var. Çocuklar bizlerin bile uzmanlik isteyen türküleri çok güzel okudu. Ulusal medyada gençlerin türkü dinlemedigi yönünde haberler yerine keske gelip buralari gösterseler. Maalesef kötü, haber oluyor iyi, haber olmuyor bizde. Basta baskanimiz olmak üzere herkese tesekkürler” diye konustu.

Unutulmayacak bir gecenin yasandigi programin en heyecanli bölümü ise dereceye girenlere ödüllerin verilmesi oldu. Yarismada finale kalan ögrencilerden Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi’nden Özgür Akar birinci, Kocasinan Ahmet Eren Anadolu Lisesi’nden Mehmet Göktug Çoban ikinci ve Kayseri Anadolu Imam Hatip Lisesi’nden Yigit Berke Yigitoglu ise üçüncü oldu.

Dereceye giren ögrenciler duygularini heyecanlarini anlatirken, dinleyenler ise “Muhtesem bir gece yasadik. Böyle bir programa ihtiyacimiz vardi. Baskanimiza tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA