Farkindalik Için Bir Araya Geldiler

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 10-16 Mayis Engelliler Haftasi nedeniyle özel bir program düzenledi. Engellilere yönelik egitim veren okullarin da katildigi programda engellilerin sorunlarina dikkat çekilip farkindalik etkinlikleri gerçeklestirildi.

Farkindalik Için Bir Araya Geldiler


Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi 10-16 Mayis Engelliler Haftasi nedeniyle özel bir program düzenledi.

Denizli Valiligi önündeki Atatürk Aniti’na çelenk konulmasiyla baslayan törene, protokol, engellilere yönelik egitim veren okullar ve sivil toplum kuruluslari ile çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusunda bulunup Istiklal Marsi okuyan gruba ögrenciler isaret dili ile eslik etti. Daha sonra program Çatalçesme Oda Tiyatrosu’nda devam etti. Kent Konseyi Engelliler Meclisi adina bir konusma yapan Yürütme Kurulu Üyesi Alper Patir, pandemi süreci ile evden çikmadan yasam sürmenin ne kadar zor oldugunu görülmesi açisindan bireylerin, engellilerin duygularina ortak olduguna dikkati çekti.

"Tüm imkanlarimizi sizler için seferber ediyoruz"

Kent Konseyi Baskani Ali Degirmenci ise, engelli bireylerin her zaman yanlarinda olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Degirmenci, “Sizleri seviyoruz, Büyüksehir Belediyesi olarak sizlerin hayatini kolaylastirma adina güzel seyler yapmaya çalistik. Sehrimizdeki kaldirimlari Avrupa standartlarina uygun hale getirdik, toplu tasima araçlarimizin hepsini engelli dostu haline getirdik. Erisilebilirlik haritasini yapan ilk Büyüksehir Belediyesiyiz. Kent Konseyi Engelliler Meclisimizi de bu konuda tebrik etmek istiyorum. Elimizden gelen tüm imkanlarimizi sizler için seferber ediyoruz” dedi.



Konusmalarin ardindan engellilere yönelik egitim veren okullar ve sivil toplum kuruluslari mehteran, sarki, dans ve halk oyunlari gösterileri sundu. Vatandaslarin begeniyle izledigi programda ögrenciler muhtesem performanslari ile ayakta alkislandi. Denizli’de faaliyet gösteren engellilere yönelik egitim veren egitim kurumlarinin yöneticilerine de günün anisina plaket takdimi yapildi.
Kaynak: İHA