Buharkent'te Ilk Imza Baskan Erol'dan

Buharkent Belediye Baskani Mehmet Erol, ilçe genelindeki evlerin jeotermal ile isitilmasi için hayata geçirdigi projenin üye kayit formunu ilk imzalayan kisi oldu.

Buharkent'te Ilk Imza Baskan Erol'dan


Aydin’in 13 bin nüfuslu ilçesi Buharkent’in, dogalgaza göre dört kat daha ucuza isitacak enerjiyle bulusmasina sayili günler kala hayata geçirilen projenin ön kayit basvurulari da basladi.

Geçtigimiz günlerde ilçenin jeotermal enerji ile isitilmasi projesini ilçe sakinlerine tanitan Baskan Erol ise tanitiminin ardindan üye kayit formunu ilk imzalayan kisi oldu. Buharkentliler adina önemli bir proje olarak görülen çalisma ile ilgili öncülük yaparak ilk üye kayit formunu dolduran Baskan Erol vatandaslari da kayit yaptirmaya davet etti.

Hedeflerinin maliyetler artmadan bir an önce projeye baslamak ve kis aylarinda herkesi ucuza isitmak oldugunu ifade eden Baskan Erol; “Buharkent’imizi dogalgaza göre dört kat daha ucuza isitacak kaynak olan jeotermalle bulusturacagiz. Jeotermali bir zenginlik ve bir deger olarak gördügümüz için halkimizin faydasinda kullanmak istiyoruz. Belediye bünyemizde Buharjet A.S.’yi kurduk ve çalismalara basladik. Son dönemdeki enerji fiyatlarina baktigimizda bizler su anki enerji olan dogalgaza oranla dört kat tasarruf saglayacak temiz enerji jeotermal ile basta ilçe merkezimiz olmak üzere tüm çevre mahallelerimizi isitacagiz. 2022’yi iskalamadan bir an önce bu hizmeti baslatarak önümüzdeki ay ilk kazmayi vuracagiz. Bu Aydin’a örnek olacaktir. Aydin’da ilk olacagiz ve bu çerçevede Jeotermal Isitma Üye Kayit Formu’nu ilk ben imzaladim. 2 evimin jeotermal ile isitilmasi için imzayi attim. Hepimiz için hayirli ugurlu olsun. Belediyemiz bünyesinde kurdugumuz ekiple sizlerin de ön basvurularini almaya basladik. 1 yillik ücretsiz olarak isinmadan faydalanmak için sizleri bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA