Bilal Erdogan Gençlerle Bulustu

Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Necmeddin Bilal Erdogan Gaziantep Üniversitesinde gençlerle bir araya geldi.

Bilal Erdogan Gençlerle Bulustu
Gaziantep Üniversitesi ev sahipliginde Yeni Dünya Vakfi daveti ile gerçeklesen söylesiye Bilal Erdogan’in yani sira Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklari Baskani Abdullah Erenve Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonu Baskani Dr. Hakan Kazanci da konusmaci olarak katildi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin programin açilis konusmasinda son bir yil içerisinde ögrencilere yönelik gerçeklestirilen projeleri paylasti. GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Balat’in mederetörlügünde gerçeklesen söylesi de konusan Erdogan ise geleneksel sporun önemine dikkat çekerek, genç neslin Türkiye için önemine degindi. Geleneksel sporla ilgili önemli yatirimlar yaptiklarini söyleyen Erdogan, gençlerin sorularini yanitlayarak, onlara tavsiyelerde bulundu. Gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duydugunu ifade eden Bilal Erdogan, Anadolu kültürünün ihyasina çalistiklarini gelinen noktada Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak bütün ülkelerin geleneksel sporlarinin ihyasini amaçladiklarini belirterek, ’’Biz kendi kültürümüzle, kimligimizle, geleneklerimizi kusanarak dünyada iddia sahibi oluruz, gelisiriz ve zirvedeki yerimizi Allah’in izniyle aliriz" dedi.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesen söylesiyi ögrencilerin yani sira Gaziantep Valisi Davut Gül, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Osman Toprak, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sehitkâmil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, il protokolü ve sivil toplum kurulus temsilcileri de dinledi.

Etkinligin sonunda GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin tarafindan günün anisina Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Necmeddin Bilal Erdogan’a hediye takdim edildi.
Kaynak: İHA