Biga'da Yangin Sezonu Basladi

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, yangin sezonu Sarikaya Orman Ilk Müdahale ekibi merkezinde düzenlenen tatbikatla açildi.

Biga'da Yangin Sezonu Basladi
Tatbikata; Orman Bölge Müdürlügü Orman Yanginlari ile Mücadele Sube Müdürü Tuncay Isik, Biga Orman Isletme Müdürü Ihsan Tunç, Orman Isletme Sefleri ve yangin isçileri katildi.

Tatbikatta yangin müdahale araçlarinda bulunmasi gereken alet ve avadanliklar ile yangin isçilerinin koruyucu donanimlari kontrol edildi.

Tatbikatta konusan Biga Orman Isletme Müdürü Ihsan Tunç, birinci derecede hassas bölge olan Biga´da, yangin sezonunun basladigini söyledi.

Tunç, yaptigi açiklamada, geçen yil 5 yangin ihbarini degerlendirdiklerini bildirdi. Mayis 15 itibariyle yangin sezonuna hazir olduklarini ifade eden Tunç, "Bu yil mevsim normallerinin üzerinde sicaklik artisi bekleniyor. Tedbirlerimizi siklastirmamiz gerekiyor. Sezon baslamadan 3 yangina müdahale edildi. Yangin ekibinde toplam 54 yangin isçisi, 14 orman muhafaza memuru ve 8 teknik eleman ile birlikte, 4 arazöz, 1 su ikmal araci, 1 yangin ilk müdahale araci,1 dozer, 1 grayder, 1 kazici yükleyici kepçe ile 24 saat araliksiz hizmet verecegiz" dedi.

Kaynak: İHA