Atakum Belediyesi'nden 19 Mayis Programi

Atakum Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103. yil dönümünde gerçeklestirecegi bir dizi etkinlikle bayram coskusunu yasatacak.

Atakum Belediyesi'nden 19 Mayis Programi
Milli bayramlari ilçe genelinde coskuyla kutlayan Atakum Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103. yil dönümünde “Yürüyelim Arkadaslar” sloganiyla gerçeklestirecegi etkinliklerle unutulmaz bir bayram daha yasatacak. CHP Genel Baskan Yardimcilari Seyit Torun, Faik Öztrak ve bölge milletvekillerinin katilacagi toplu açilis töreninin yapilacagi kutlamalarda, 19 Mayis’ta saat 19.00’da “Halk Yürüyüsü” de gerçeklesecek. Lozan Caddesi’nde baslayip Atakum Kent Meydani’nda sona erecek yürüyüsün ardindan saat 20.00’de sevilen sanatçi Sevval Sam sahneye çikacak.

Atakum’u fotograflayacaklar

Etkinlikler kapsaminda 14 Mayis tarihinde “19 Mayis ve Atakum Foto Maraton” baslayacak. Maratonda fotografçilar en güzel Atakum fotografini çekebilmek için birbirleriyle yarisacak. Yarisma ayni zamanda Atakum’un tanitimina da katkida bulunacak. Seçici kurulunda Faruk Akbas, Hatice Bozoglu, Selman Uzun, Ali Kahveci, Alanur Sevim, Ata Yakup Kaptan ve Atilla Küçükala’nin yer aldigi maraton 21 Mayis tarihinde sona erecek.

Selanik’ten gelen ata topragi Atakum’da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balkan Masasi’nin organize ettigi “Gençlik Gelecegimizdir” degisim programi dahilinde Atakum Belediyesi’nin ev sahipligini yaptigi proje ile Yunanistan Gümülcine’den yola çikan bisikletçiler 17 Mayis tarihinde Atakum’a ulasacak. Sporcular, Taflan’da karsilanirken 19 Mayis günü saat 17.00’de Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapilacak tören ile Selanik’teki Atatürk’ün dogdugu evden alinan ve Atakum’a getirilen ata topraginin teslimi gerçeklestirilecek.

Gençler, kampta bulusuyor

Atakum Belediyesi ve Toplum Gönüllüleri Vakfi (TOG) Igne Deligi Gençlik Merkezi is birligi ile yapilacak olan Gençlik Kampi programiyla gençler bizi etkinlik gerçeklestirecek. 18 Mayis’ta Atakum genelini kapsayacak etkinliklere Toplum Gönüllüleri Vakfi Igne Deligi Gençlik Merkezi gönüllüsü gençler ve Ondokuz Mayis Üniversitesi ögrenci topluluklari katilacak. Gençler, ögle saatlerinde çevre temizligi farkindaligi olusturmak amaciyla Atakent-Körfez arasinda sahil temizligi yapacak. Ardindan Incesu Ilkokulu’nu ziyaret ederek burada Yapi Kredi yayinlarinin hediye ettigi kitaplari çocuklara ulastiracak, çocuklar ile ailelerine agiz ve dis taramasi gerçeklestirilecek. Ziyaretin ardindan gençler Körfez sahilinde piknik ve kitap okuma etkinligi yapacak. Saat 19.30’da Çobanli Iskelesi- Körfez Marina arasinda teknelerle fener alayi gerçeklestirilecek. Aksam saat 20.00’de ise Atakum Belediyesi Çatalçam Sosyal Tesisleri’nde olacak Gençlik Kampi’nda söylesi programi düzenlenecek. Söyleside Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, Toplum Gönüllüleri Vakfi (TOG) Kurucusu Ibrahim Betil, TOG Yönetim Kurulu Baskani Didem Duru,TOG Genel Müdürü Ayse Kirimli, Yapi Kredi Bankasi Genel Müdürlügü Vostro Uzmani Züleyha Erbil gençlerin sorularini cevaplayacak. Söylesinin ardindan da gerçeklesecek konserde gençler doyasiya eglenecek.

Toplu açilis töreni yapilacak

19 Mayis günü ise kutlamalar doruk noktasina ulasacak. Sabah saat 11.00’de çevrimiçi olarak Uluslararasi Sanal Resim Sergisi açilisi gerçeklesecek. Saat 18.00’de ise Cumhuriyet Mahallesi 38. sokakta bulunan Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde toplu açilis töreni yapilacak. Törende Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi, Atakum Belediyesi AtaTohum Merkezi subesi, Atakum Belediyesi AtaÇocuk Kreslerinin, Atakum Belediyesi Bilisim Egitim Merkezi’nin (ATABEM) ve parklarin açilislari gerçeklesecek. Açilis öncesinde Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde Yüzyilin Rotasi Türkiye Tohum Zinciri etkinligi yapilacak.

Sevval Sam’dan müzik ziyafeti

Açilisin ardindan saat 19.00’da “Halk Yürüyüsü” gerçeklestirilecek. Lozan Caddesi’nde baslayip Atakum Kent Meydani’nda sona erecek yürüyüsün ardindan saat 20.00’de sevilen sanatçi Sevval Sam sahneye çikacak.
Kaynak: İHA