Altindag'da Hidirellez Coskusu

Hidirellez heyecani Ankara Altindag’da yasandi. Baskent Millet Bahçesi’nde Altindagli kadinlar, baharin gelisini gönüllerince eglenerek kutladi.

Altindag'da Hidirellez Coskusu
Altindag Belediyesi tarafindan Baskent Millet Bahçesi’nde gerçeklestirilen Hidirellez kutlamalari renkli anlara sahne oldu. Kasikla yumurta tasiyan, çuval yarisi yapan, halat çekme yarisi yapan ve uçurtma uçuran kadinlar, çocuklar gibi eglendi. Kadinlar, Hidirellez ritüellerini de yerine getirdi. Dilek çarki çeviren kadinlar, dilek agacina niyetlerini asti.

“Hidirellez demek, toplumsal birliktelik demek”

Hidirellezin toplumsal birlikteligi güçlendirmek için anlamli bir gün oldugunu söyleyen Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci, “Hidirellez, Türk dünyasinin ortak degerlerinin yasatildigi önemli bir gün olmasinin yani sira, dünyaya yayilan Türk kültürünün bulusma noktalarindan biridir. Hidirellez demek, toplumsal birliktelik demektir. Toplumsal birlikteligimizin devami için ve bu birlikteligimizi güçlendirmek için kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize sahip çikmak, onlari yasatmak ve mutlulugumuzu paylasmak çok önemli... Altindag Belediyesi olarak bu konunun öneminin farkindayiz” dedi.

Baskan Balci “Kis mevsiminin agirligini üzerimizden atmak, tabiatin uyanisini, bahari kutlamak ve bu sevinci hep beraber yasamak için Millet Bahçesi’nde bir araya gelen tüm vatandaslarimiza, tüm renkleriyle ve sicakligiyla yasanacak bahar aylari diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA