ZBEÜ'de Deprem Konferansi Ve Tatbikati Gerçeklestirildi

Zonguldak Il Afet Ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü yetkilileri tarafindan ZBEÜ Eregli Egitim Fakültesinde bulunan Prof. Dr. Ali Arslan Konferans Salonunda deprem konulu seminer düzenlendi ve deprem tatbikati yapildi.

ZBEÜ'de Deprem Konferansi Ve Tatbikati Gerçeklestirildi
Topluma Hizmet Uygulamalari dersi çerçevesinde Doç. Dr. Ezgi Taylan Koparan danismanliginda, Fen Bilgisi Ögretmenligi 2. sinif ögrencilerinden Oktay Çalis, Eylem Karakazan, Hilal Ayyildiz, Emine Eda Karaesme, Zeynep Durmus, Yunus Emre Isik, Ömer Faruk Anlas, Habip Toplar tarafindan "Yer Hareketlenmeden Sen Hareketlen" adli proje çerçevesinde gerçeklestirilen etkinlik ögrenciler tarafindan büyük ilgi gördü.

Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürlügü’nden egitmenler Aslan Daglioglu ve Murat Kanli’nin vermis oldugu seminerde, basta deprem olmak üzere ülkemizde sikça görülen afetlere yönelik olarak karsilasabilecek tehlike ve riskler konusunda bireysel afet bilincini gelistirmek ve bireyleri afete hazirlamak konulari hakkinda bilgiler verildi.

Konferansin ardindan çalan siren sesi ile baslayan deprem tatbikatinda bina bosaltildi ve herkes okul bahçesindeki toplanma merkezinde bir araya geldi. Eregli Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Soner Yavuz, Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Bayram Gökbulut, akademisyenler ve ögretmen adaylarinin katildigi tatbikatin ardindan Prof. Dr. Soner Yavuz tarafindan konusmacilara plaket ve çiçek takdim edildi.

Konferans ve tatbikatin sonunda katilimcilara ikramda bulunuldu ve konferansa katilanlara brosür, katilim belgesi ve çesitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA