Yurttan Ayrilan Elif, Sirra Kadem Basti

Geçtigimiz Pazar günü kaldigi yurttan ayrilan ve 4 gündür haber alinamayan Elif Asma’nin ailesi kizlarinin bulunmasi için gelecek haberleri bekliyor.

Yurttan Ayrilan Elif, Sirra Kadem Basti
Daha önce nisanlisi ile olan problemlerinden dolayi koruma karari ile yurda yerlestirilen 16 yasindaki Elif Asma, ailesinin iddiasina göre yurtta kaldigi iki arkadasi ile geçtigimiz Pazar günü balkondan atlayarak kaçti. 4 gündür kendisinden haber alinamayan genç kizin ailesi, kizlarinin hayatindan endise ettiklerini söyleyerek, yetkililerden bulunmasi için yardim istedi.

Kardesinin nerede olduguna dair bilgileri olmadigini ve 4 gündür perisan olduklarini söyleyen abla Aysegül Yildirim, “Kiz kardesim ve nisanlisi mahkemelik olmuslardi. Mahkemede de koruma karari çikarttirildi ve kendisini bu karardan dolayi yurda almislardi. Geçtigimiz Pazar günü saat 18.00’da yaninda 2 kizla beraber balkondan atlayarak kaçmislar ve kendisinden 4 gündür haber alamiyoruz. Kiz kardesim 16 yasinda ve yaninda ne parasi var, ne telefonu var ne de ayaginda ayakkabisi var. Hiçbir seyi yoktu üzerinde. Yurtta bunlari yanlarinda bulundurmalari yasakti. Bu sekilde hiçbir seyi olmadan kaçmis. Yurttan haber geldikten sonra hemen karakolu aradik. Biz kendimiz terminallere gittik baktik. Yurt çevresindeki yollari aradik ama hiçbir sekilde haber alamadik. Sosyal medyada fotografini yayinlayip yardim istedik ve oradan bize ulasanlardan Izmir’e gittigine dair bilgi aldik. Bugün de Belsin Mahallesi tarafinda olduguna dair bilgiler aldik. 4 gündür perisaniz. Nerede, ne yapiyor, ne yiyor, ne içiyor, nerede kaliyor diye düsünüyoruz. Aksamlari soguk oluyor, ne yapiyor bilmiyoruz. Hiç böyle seyler yapmazdi. Öyle bir kiz degildi kendisi. Ilk defa basimiza böyle bir sey geliyor. Yaninda bir kiz arkadasi var, o da madde bagimlisiymis. Biz de onunla beraber oldugunu düsünüyoruz. Kardesimin de madde bagimlisi olup basina bir sey gelmesinden korkuyorum. Sesimizi duyuyorsa bir an önce gelsin. Kolluk kuvvetlerimizden ve vatandaslarimizdan ricamiz da gören bilen olursa haber verilmesi ve kardesimin sag salim evine dönmesi” dedi.

Kaynak: İHA