Yorgunluk Ve Istahsizlik Sikayetleri Olan Hastanin Belinden 16 Cm'lik Kitle Çikti

Denizli’de yasayan 67 yasindaki Meryem Alca, halsizlik, yorgunluk ve istahsizlik gibi sikayetlerle Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’ne gitti. Hastanede yapilan incelemeler sonucu belinde yillar önce geçirmis oldugu bir ameliyatta takilan vidalarin 16 cm’lik apse olusmasina neden oldugu ortaya çikti. Alca, devasa büyüklükteki kitleden, Ortopedi-Travmatoloji ve Dahiliye Uzmaninin is birligi ile yapilan operasyonun sonucunda kurtuldu.

Yorgunluk Ve Istahsizlik Sikayetleri Olan Hastanin Belinden 16 Cm'lik Kitle Çikti


Denizli’nin Tavas ilçesinde yasayan 67 yasindaki Meryem Alca, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’ne halsizlik, yorgunluk ve istahsizlik gibi sikayetlerle basvurdu. Hastanede yapilan incelemeler sonucu belindeki apse kitlesinin yillar önce geçirmis oldugu bir omurga stabilizasyon ameliyatinda omurgasina takilan vidalardan kaynaklandigi ortaya çikti. Hastanin belindeki iltihabin kaynagi ortopedi travmatoloji ve dahiliye uzmaninin is birligi ile yapilan operasyon sonucunda ortadan kalkti.

“Hastamiz halsizlik, yorgunluk ve istahsizlik sikayeti ile basvurdu”

Hastanin halsizlik, yorgunluk ve istahsizlik sikayeti ile kendilerine basvurdugunu anlatan Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Dahiliye (Iç Hastaliklari) Uzmani Uzm. Dr. Mesut Kaldir, “Hastamiz halsizlik, yorgunluk ve istahsizlik sikayeti ile basvurdu. Yaptigimiz fiziki muayene sonucunda belinde ele gelen 16 santimetrelik kistik bir lezyon süphesi veren durum saptaninca ileri tetkik olarak yüzeysel doku ultrasonu çekildi. Ultrasonda apse formasyonundan süphelenildigi için hastamizi, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Doç. Dr. Burkay Kutluhan Kaçira hekimimize sevk ettik” dedi.



“Yaklasik 1,5 litreye yakin iltihapli irin bosalttik”

Hastanin geçmis yillarda geçirdigi ameliyatindaki kullanilan vidalarin apse sorunu ortaya çikarttigini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Doç. Dr. Burkay K. Kaçira, “Hastaya yapilan muayenede ve tahlil tetkiklerde iltihap degerlerinin normalin 60 kati üzerinde oldugu görülüyor ve vücutta bir iltihap oldugu tespit ediliyor. Hasta bize geldiginde belinde 16 santimetrelik çapinda büyük bir apse vardi. Sonra hastayi daha fazla sorgulayip ve daha fazla muayene ettigimizde yillar önce geçirmis oldugu bir omurga stabilizasyon ameliyati hikayesi oldugunu ögrendik. Ilginç bir sekilde omurgada kullanilan vidalar iltihaplanmis bu hastada. Hastanin belindeki iltihabin kaynaginin omurga vidalari oldugunu tespit ettik. 16 santimetrelik çapinda bir apseydi ve direk omurga vidalari ile iliskiliydi. Yaklasik 1.5 litreye yakin irin bosalttik. Vidalar zaten tamamen gevsemisti, artik görev görmüyordu. Vidalarin hepsini çikarttik, oraya vidalarin yerine antibiyotikli çimento koyduk. Hastanin normalde 380 olan CRP degeri ki normalde 5 olmasi gerekirken bir hafta içerisinde 20’ye düstü. Hastanin kan degerleri yükseldi, halsizligi geçti ve yürümeye basladi.

Su anda hastamizin durumu gayet iyi, hastayi saglikli bir sekilde taburcu ettik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA