Yildirim'da Deri Sanatinin Inceliklerini Ögrendiler

Yildirim Belediyesi, Yildirim Kaymakamligi, Yildirim Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Yildirim Halk Egitim Merkezi Aksam ve Sanat Okulu ile birlikte düzenlenen Yildirim Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (YIL-MEK) tüm hiziyla devam ediyor. Yildirim Belediyesi, Meslek ve Sanat Egitim kurslari çerçevesinde Deri Tasarimi bransi ile deri modasinin inceliklerini meraklilarina ögretiyor.

Yildirim'da Deri Sanatinin Inceliklerini Ögrendiler
Deri Tasarimi kursiyerleri, aldiklari egitim ile çanta ve elbise gibi kisiye özel tasarimlar ortaya çikariyorlar. Derinin islenerek yapildigi sik tasarimlar, kalitesi ile göz dolduruyor. Baris Manço Kültür Merkezi’nde haftanin 2 günü verilen derslerde, islenmis gerçek sigir derisi üzerine özel çivi uçlariyla craft adi verilen malzemelerle dövülerek sekil verilen ürünler alicilarina sunulmak için hazirlaniyor. Deri Tasarimi Kursu ögretmeni Zeynep Karatay, “Kraft çalismasi günümüzde nadir yapilan el sanatlarindan biri. Kursumuz bu yil açilmis olmasina ragmen katilim oldukça yogun. Katilimcilarimiz, deri tasarimi egitiminde ilk olarak tasarimi yapilacak olan ürünün teknik ölçümlerini aliyor. Ardindan kalip çikartma ve bu kalibin deri üzerine aktarilmasini ögreniyorlar. Kaliba alinan deriyi kesen ve üzerinde doku, motif ve desen çalismasi yapan kursiyerler, çakma islemine geçiyor. Üründeki son islemlerden birini ise renklendirme yani boyama olusturuyor. Mumlu ipliklerle kenarlari dikilen ürün son rötuslarin ardindan kullanima hazir hale geliyor. Geleneksel el sanatlarini Yildirim’da yasatan baskanimiz Oktay Yilmaz’a tesekkür ederim” dedi.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz ise, YIL-MEK’te 80 bransta binlerce kisiye hizmet verdiklerinin altini çizdi. Baskan Oktay Yilmaz, “Unutulmaya Yüz Tutmus ve Geleneksel Sanatlar Egitimi’, ’Müzik Egitimleri’, ’Dil Egitimleri’, ’El Sanatlari ve Hobi Egitimleri’, ’Kisisel Gelisim Egitimleri’, ve ’Bilgisayar Teknolojileri kategorilerinde toplamda 80 bransta egitim verdigimiz YIL-MEK, her dönem vatandaslarimiz tarafindan yogun bir ilgi görüyor. Yildirim Belediyesi olarak, elimizden geldigince gücümüz yettigince kadinlarimizin sosyallesebilecegi ve kendilerine arti deger katabilecegi mekânlarimizin sayisini artiracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA