Yikimi Durdurulan Caminin Akibeti Merak Konusu Oldu

Malatya’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklügündeki depremde agir hasar alan Battalgazi ilçesindeki Miralay Sah Ali Bey Cami için çikarilan yikim karari, yapilan itirazlar neticesinde durduruldu. Vatandaslar yikimi durdurulan caminin akibetinin biran önce belirlenmesini istedi.

Yikimi Durdurulan Caminin Akibeti Merak Konusu Oldu
Battalgazi ilçesinde bulunan Miralay Sah Ali Bey Cami’nin yikim kararina itiraz eden vatandaslar tarafindan mahkemeye basvuruldu ve yikim karari durduruldu. Miralay Sah Ali Bey Camii ve gelinen son süreç hakkinda bilgiler veren Alacakapi Mahallesi Muhtari Nafiz Sayin, “Camimize yikim karari verildi.

Daha sonra bir avukat hanim mahkemeye verdi, tarihi eser oldugu iddiasiyla. Depremin üzerinden 2 yili askin zaman geçti, bir gelisme yasanmadi. Allah’in evi burasi ve 2 buçuk senedir feryat ediyoruz. Burasi tarihi eser ise ayaga kaldirin ama tarihi eser degilse gereken yapilsin. Burasi gerçekten içler acisi. Ben mahalle muhtari oldugum zaman bu camide çok fazla emegim oldu. Vicdanen rahat degilim” ifadelerini kullandi.

Vatandaslar yikimi durdurulan caminin akibetinin biran önce belirlenmesini istedi.
Kaynak: İHA