Yazdigi Mahkûm Adli Tiyatro Oyununu Ilk Defa Kendi Memleketinde Sahnelendi

Yazdigi Mahkûm adli tiyatro oyununun ilk defa kendi memleketi olan Eskisehir’de gösterilmesinin heyecanini yasayan çiçegi burnunda tiyatro yazari ve yönetmeni Emel Hacer, “Oyun sonrasinda seyircilerin alkislarina mazhar olmak çekilen tüm çileye bedel” dedi.

Yazdigi Mahkûm Adli Tiyatro Oyununu Ilk Defa Kendi Memleketinde Sahnelendi
Lisans egitimini sahne sanatlari ve drama yazarligi üzerine tamamlayan Eskisehirli tiyatro yazari Emel Hacer, hayalini kurdugu tiyatro oyunlarinin ilk defa kendi memleketi olan Eskisehir’de gösterilmesinin heyecanini yasadi. Çocukluk yillarindan itibaren sanatla ve edebiyatla iç içe oldugunu aktaran genç sanat yönetmeni Hacer, ilkokul yillarinda oturdugu binanin içerisinde bir apartman gazetesi çikardigini ve böylece olaylari kurgulayip, mini öyküler yazabildigini dile getirdi. Bir sonraki hedefinin ise yine ayni sekilde yazdigi senaryolari, Eskisehir’de çekebilecegi sinema filmlerine dönüstürmeyi amaçlayan 30 yasindaki yazar Emel Hacer; “Tiyatro yazarligina, oyunculuguna ve sahne tasarimina karsi gençlerin ilgi göstermesi; beni çok memnun ediyor” dedi.



“Tiyatro, dijital medya dahil her türlü mecrada seyirci ile mutlaka bulusmali”

Tiyatronun, dijital medya dahil her türlü mecrada seyirci ile mutlaka bulusmasi gerektigini vurgulayan Emel Hacer, “Elbette sahnelerin dinamigi ve etkisi farkli oluyor fakat, teknolojik imkanlar da bu sanatin daha fazla seyirci ile temas etmesine imkân taniyor. Yazdigim tiyatro oyunlarini, ekibim ile birlikte yakin bir zamanda turne düzenleyerek sergilemek gibi bir planimiz var. Bahsettigim üzere Mahkûm adli oyunumun ilk defa bu kentte oynanmasi da beni ayrica motive ediyor” dedi.



"Oyun sonrasinda seyircilerin reaksiyonlarina ve alkislarina mazhar olmak, çekilen tüm çileye bedel”

"Yazdigim metnin, sahnede prova edilmesi bile tarif edilmesi inanilmaz bir duygu" diye ifade eden Emel Hacer, “Oyun sonrasinda seyircilerin reaksiyonlarina ve alkislarina mazhar olmak, çekilen tüm çileye bedel. Simdiye dek yazarligin ötesine geçmemistim. Mahkûm adli oyunun metnini yazdiktan sonra yönetmenligi, tasarimi ve dekor isleriyle birlikte tanitimini yapmak; bana apayri bir tecrübe katti. Bir yazarin yazdigi oyunu yönetmesi ve sahnede izlemesi, bu isin en muazzam yanidir” seklinde konusarak duygularini heyecanla ifade etti.

Kaynak: İHA