Vanli Ögrenciler Kus Gözlemi Yapip Bilgilendirildi

Van Büyüksehir Belediyesi, “Dünya Göçmen Kuslar Günü” nedeniyle ögrencileri kus gözlemi için geziye götürdü.

Vanli Ögrenciler Kus Gözlemi Yapip Bilgilendirildi
Van Büyüksehir Belediyesi, Vangölü Havzasi’nin korunmasi ve gelecege tasinmasi için bilinçlendirme ve bilgilendirme çalismalarini sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi, “Dünya Göçmen Kuslar Günü” nedeniyle ögrenciler için teknik gezi programi düzenlendi.

Bu çerçevede Niyazi Türkmenoglu Anadolu Lisesi ve Karagündüz Ilkokulu ögrencileri, Erçek Gölü kus gözlem alanina getirildi.

Kus gözlem alanini gezen ögrencilere Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan tarafindan kisa bir egitim verdi. Aslan, ögrencilere göçmen kuslar ve göç yolculugu konusunda bilgi vererek, yarali bir sekilde bulunan ve tedavi edilen bir kaya kartalini ise dogaya saldi.

Egitimin ardindan ögrenciler Doga ve Milli Parklar Sube Müdürlügünün teleskop ve dürbünleri ile sahada gözlem yapti.

“Kuslari ve flamingolari daha yakindan tanidik”

Alana arkadaslari ile birlikte geldiklerini söyleyen Gizem Polater isimli ögrenci, “Biz buraya kuslari ve flamingolari görmeye geldik. Ben ve arkadaslarim çok mutlu olduk. Kuslari ve flamingolari daha yakindan tanidik. Bize bu duyguyu yasatan Van Büyüksehir Belediyesine tesekkür ediyoruz” dedi.



“Birçok kus türünü gördük”

Ögrencileri ile kuslari izlemeye gelen Didem Yasar isimli ögretmen ise “Bugün bu etkinlikte kuslari izlemeye geldik. Flamingolar, turnalar ve birçok kus türünü gördük. Bu bizi inanilmaz mutlu etti. Kuslarin buraya gelip konaklamasi bizi çok mutlu ediyor. Bu etkinlik için belediye ekiplerine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Belediye ekipleri, etkinlik çerçevesinde yüzlerce ögrenciye asure dagitti.

Ayrica ögrencilerde çevre bilincinin olusmasi için de alan çöp temizligi yapildi.

Van Büyüksehir Belediyesi yetkilileri, yüzlerce kus türünün gözlemlendigi Vangölü Havzasi’nin gelecege tasinmasi için çalismalara araliksiz devam edeceklerini bildirdi.
Kaynak: İHA