Van Valisi Bilmez Açiklamasi 'Bizim Hem Van Gölü'ne Sahip Çikmamiz Hem De Dogamiza Sahip Çikmamiz Lazim'

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Van Gölü’nün etrafinda çocuklarimizla gezecegimize ahirlarimiz var. Hayvanlarimiz gölün kenarinda geziyor, biz apartmanlarda zaman geçirmeye, eglenmeye çalisiyoruz. Bizim hem Van Gölü’ne sahip çikmamiz hem de dogamiza sahip çikmamiz lazim" dedi.

Van Valisi Bilmez Açiklamasi 'Bizim Hem Van Gölü'ne Sahip Çikmamiz Hem De Dogamiza Sahip Çikmamiz Lazim'
Edremit Belediyesi tarafindan yaklasik 4 bin metrekarelik alanda olusturulan ‘Bitkisel Üretim Merkezi Sera Açilisi ve Fide Dagitimi’ töreni yogun katilimla gerçeklesti. Erenkent Mahallesi’nde düzenlenen programda konusan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Gölü ve havzadaki dogal yapinin korunmasi gerektigini söyledi.

Vali Bilmez, “Van Gölü’nün etrafinda çocuklarimizla gezecegimize ahirlarimiz var. Hayvanlarimiz gölün kenarinda geziyor, biz apartmanlarda zaman geçirmeye, eglenmeye çalisiyoruz. Bizim hem Van Gölü’ne sahip çikmamiz hem de dogamiza sahip çikmamiz lazim. Sanayi devriminden nasibimizi alamadik, magdur olduk ama bugün organik bir dogamiz var. Su yönünden zengin bir dogamiz var. Maalesef yesil Van bahçeleri yavas yavas beton ile yer degistiriyor. Bu anlamda belediyelere ciddi anlamda sorumluluk düsüyor. Betonlasma yönünde mahalle baskisi ciddi anlamda üzerimizde var ama yarinlarimiz için, çocuklarimizin gelecegi için bunun karsisinda direnebilmeliyiz” dedi.

Edremit Belediye Baskani Ismail Say ise korona virüs pandemisi ile birlikte dünyada tarimin öne çiktigini ifade ederek, “Pandeminin öne çiktigi bir dönemde bölgenin en büyük serasini, fide yetistirme merkezini halkimizin hizmetine sunduk. Bugün 200 bin adet fideyi Vanlilara dagittik. Yine burada 7 tünelde yaklasik 4 bin metrekarelik kapali bir alanda artik Edremit’in; kendi çiçegini, kendi fidesini, kendi agacini yetistirebilecegi bir merkezi oldu. Biz de belediye olarak özellikle tarimin öneminin her geçen gün arttigi bu dünyada, bu isin bir paydasi, bir aktörü olduk. Ayrica gerek seracilik gerekse fide çalismalarinda seçim döneminde vermis oldugumuz bir sözü yerine getirmis olduk” ifadelerini kullandi.

Daha önce böyle bir merkezin olmamasi nedeniyle ürünleri satin aldiklarini belirten Say, “Hem kendi ihtiyacimiz için hem de Van halkina cevap verebilecek böyle bir merkezi hayata geçirdik. Burada özellikle sebzenin tüm çesitlerinin yaninda gül basta olmak üzere bölgenin mevsim sartlarina uygun tüm çiçek çesitleri yetistirilecek. Ben emegi geçen herkese tesekkür ediyor, merkezimizin ilimize ve bölgemize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Açilis kurdelesinin kesilmesi ile devam eden program, vatandaslara fide dagitimi ile sona erdi. Programa YIKOB Daire Baskani Muhsin Eryilmaz, vali yardimcilari, kamu kurum ve kurulus amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA