Vali Bilmez Açiklamasi 'Sadece Van Degil Türkiye'de Yeni Bir Kurum Kuruluyor'

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanliklarinin yeniden yapilandirilmasi ve güçlendirilmesi için çalisma yapilacagini belirterek, “Bu bizim için çok degerli. Sadece Van degil Türkiye’de yeni bir kurum kuruluyor” dedi.

Vali Bilmez Açiklamasi 'Sadece Van Degil Türkiye'de Yeni Bir Kurum Kuruluyor'
Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOB) tarafindan YIKOB’larin Kurumsal Kapasitelerini Güçlendirme Projesi Pilot Il Bilgilendirme Semineri Vali Mehmet Emin Bilmez’in katilimiyla Van’da gerçeklestirildi.

Bir otelde gerçeklestirilen seminere Vali Mehmet Emin Bilmez, Içisleri Bakanligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Daire Baskani Muhsin Eryilmaz, Vali Yardimcisi Furkan Duman, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, kaymakamlar, belediye baskanlari, kurum amirleri ve projenin paydaslari katildi.

Vali Yardimcisi ve Van YIKOB Baskani Furkan Duman’in yaptigi selamlama konusmasinin ardindan kürsüye çikan Vali Mehmet Emin Bilmez, YIKOB’un kurulus amaci ve asamalarini anlatti. Proje çerçevesindeki bilgilendirme seminerinin önemine dikkat çeken Vali Bilmez, YIKOB’un yeni bir kurum oldugunu ve kapasitesinin gelistirilmesi için proje hazirlandigini söyledi.

Proje sonucunda elde edilecek bilgilerin rapor haline getirilecegini ifade eden Vali Bilmez, “YIKOB’un daha fonksiyonel hale gelmesi, kapasitelerinin gelistirilmesi, kurumsal yapiya kavusturulmasi ve illerde bir kurumsal yapi olusturulmasi için proje baslatildi. Proje sayesinde aksayan yönler tespit edilerek büyük resmi çekildi. Bunun sonucunda nelerin degismesi gerektigi belirlenecek. Hangi ilde güzel isler varsa onlar uygulanacak ve eksikler giderilecek. Güzel çiktilar oldu. Bütün eksikler ve güçlü yönleri ortaya çikarildi. Insallah bundan sonra bu çiktilara göre YIKOB’larin yeniden yapilandirilmasi ve güçlendirilmesi için çalisma yapilacaktir. Bu bizim için çok degerli. Sadece Van degil Türkiye’de yeni bir kurum kuruluyor. Ihtiyaçlar düzgün tespit edilmelidir. Bu projenin temel amaci sikintilari bulmak, raporlamak ve bakanimizin bilgisine sunmak. Türkiye’de yeni kurulacak olan kurumun dogru planlanmasi için hepimizin ciddi katki sunmamiz gerekir” dedi.

YIKOB Daire Baskani Muhsin Eryilmaz ise Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanliklarinin Kurumsal Kapasitelerini Güçlendirme Projesinin hazirlanisi asamalarinda Van’in sorumlulugunu basariyla yerine getirdigini söyledi.

YIKOB’larin birçok islevinin oldugunu vurgulayan Baskan Eryilmaz, “YIKOB’larin mali süreçler ile ilgili is ve islemleri, mevzuata yönelik talepleri, kamu kurumlari ile olan koordinasyon ihtiyaçlari ve YIKOB’larin kullandigi yazilimlarin iyilestirilmesine yönelik çalismalar, daire baskanligimiz tarafindan gerçeklestirilmektedir. YIKOB Daire Baskanligi olarak, sizlerin de katilimiyla belirlemis oldugumuz eksiklikleri gidermeye yönelik çalismalara devam etmektedir. Bu konuda geçtigimiz günlerde bakanimizla yaptigimiz toplantida, daire baskanligimiz ve YIKOB’larin yaptigi çalismalar ile YIKOB’larin gelecegine yönelik önerilerimizi degerlendirdik. YIKOB’lar için faydali olacagini düsündügümüz mevzuat degisikligi çalismalarina basladik” diye konustu.

YIKOB’larin kurumsal kapasitelerinin iyilestirilmesinde katilimciligin önemli oldugunu dile getiren Baskan Eryilmaz, sunlari söyledi:

“Projemizin sonlarina yaklastigimiz bugünlerde proje uygulama süresince en çok önem verdigimiz degerin ‘katilimcilik’ oldugunu belirtmek isterim. Egitim programlarinin olusturulmasindan, YIKOB mevzuatina yönelik iyilestirme önerilerine, yatirimlarin gerçeklestirilmesi sürecinin degerlendirilmesinden, is akislarinin belirlenmesine kadar pek çok konuda mümkün oldugunca fazla sayida kisi, birim veya kurumdan görüs almaya gayret ettik. YIKOB Kurumsal Kapasite Güçlendirme Projesinin en büyük bilesenlerinden olan YIKOB egitimlerini 16 haftada, yaklasik 3 bin 500 personelin katilimiyla basariyla tamamladik.”

Seminer, durum degerlendirmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA