Vali Ayhan, Her Yil Trafikte 1 Milyon 250 Bin Kisi Hayatini Kaybediyor

Sivas Valisi Salih Ayhan, trafik haftasinda düzenlenen bir programda her yil trafikte 1 milyon 250 bin kisi hayatini kaybederken 50 milyon kisinin ise yaralandigini söyledi.

Vali Ayhan, Her Yil Trafikte 1 Milyon 250 Bin Kisi Hayatini Kaybediyor
Sivas Valiliginin 700 fikir 700 projesi dolayisiyla 07-13 Mayis Trafik haftasinda Trafik bilgi yarismasi düzenledi.

Sivas merkezde bulunan 37 okuldan 74 ögrenci bilgi yarismasina katildi.

Düzenlenen bilgi yarismasinda Özel Idare Ilkokulu birinci, Sehit Emre Zileligil Ilkokulu ikinci, Rauf Orbay Ilkokulu üçüncü oldu. Dereceye giren ögrencilere, bisiklet, akilli saat ve çesitli hediyeler verildi.



“Trafik düzenini saglamak sadece polisin görevi degil”

Programda konusan Vali Salih Ayhan, bütün insanlarin kurallara riayet etmesi gerektigini söyleyerek, “Trafik kurallari ile ilgili önemli bir haftayi idrak ediyoruz. Dünya Saglik Örgütü verilerine göre her yil trafikte 1 Milyon 250 Bin kisi hayatini kaybetmekte, 50 milyon kisi de yaralanmaktadir. Ölüm sebeplerinde trafik kazalari 8’inci sirada gelirken, bu kazalarda 5-29 yas arasi 12inci siraya yükselmektedir. Bu kadar önemli bir konuda Çözümlenmesi için elbette hep birlikte seferber olmaliyiz. Trafik düzeni ve güvenligini saglamak yalnizca Trafik Polislerinin görevi degildir. Bu konuda bütün insanlarin, bütün toplumun kurallara riayet de bir o kadar önem arz etmektedir. Maalesef trafik kurallarina uymak konusunda yeterince duyarli oldugumuzu düsünmüyorum. Birak çocuklarimizi, vatandaslarimizin ve biz yöneticiler bile trafik konusunda aldigimiz kararlari uygulama konusunda sikinti çekiyoruz” seklinde konustu.



“Yilin ilk 4 ayinda 4 Bin 727 ögrenciye trafik egitimi verdik”

Vali Ayhan, ögrencilere trafikle ilgili temel egitimleri vermeye devam ettiklerini belirterek, “Trafik kurallarina uymak, güvenli ve huzurlu bir trafik ortaminda seyahat ederek, can ve mal güvenligimizi korumasini saglar. Sevgili ögrenciler; Trafikte önce kendimiz kurala uymaliyiz ki diger sürücü ve yayalara örnek olmaliyiz. Gelecegin yol kullanicilari olan siz degerli çocuklarimizin trafik kurallarini ögrenmesi için Trafik Egitim Parkimiz açiktir. 2021 yilinda 3 Bin 260 ögrencimize, 2022 yilinin ilk 4 ayinda ise 4 Bin 727 ögrencimize egittim verdik. Egitimlerimize ara vermeden devam ettirerek sizlere trafikle ilgili temel egitimleri vermeye devam ediyoruz. Karayollari Trafik Haftasi vasitasiyla ben bütün Sivasli hemserileri, yediden yetmise trafik kurallarina uymaya davet ediyorum. Sivas için 700 Fikir 700 Proje dolayisiyla düzenlenen bilgi yarismasinda dereceye giren ögrencilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA