Vakiflar Haftasi Etkinlikleri

Trabzon Vakiflar Bölge Müdürü Dr. Ismet Çalik, 9-15 Mayis Vakiflar Haftasi nedeniyle yaptigi açiklamada, “Son iki yilda Covid-19 salgini sebebiyle sosyal medya kanallari ve kitle iletisim araciligi ile gerçeklesen faaliyetler bu yil ne mutlu ki yüz yüze yapilacaktir” dedi.

Vakiflar Haftasi Etkinlikleri
Her yil Mayis ayinin ikinci haftasinda kutlanan Vakif Haftasi ile vakif konusu hakkinda farkindaligin saglanmasi ve vakif suurunun topluma katkilarinin vurgulanmasi hedeflendigini kaydeden Çalik, bu yilki etkinliklerin ‘Vakif Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardimlar ve Paylasma Gelenegi’ temasi ile gerçeklestirilecegini söyledi.



Çalik, “Her yil Mayis Ayinin ikinci haftasinda kutlanan Vakif Haftasi ile vakif konusu hakkinda farkindaligin saglanmasi ve vakif suurunun topluma katkilarinin vurgulanmasi hedeflenmektedir. 9-15 Mayis 2022 tarihinde kutlanacak bu yilki etkinlikler ‘Vakif Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardimlar ve Paylasma Gelenegi’ temasi ile gerçeklestirilecektir. Son iki yilda Covid- 19 salgini sebebiyle sosyal medya kanallari ve kitle iletisim araciligi ile gerçeklesen faaliyetler bu yil ne mutlu ki yüz yüze faaliyetler seklinde yapilacaktir. Etkinliklerimiz Bölge Müdürlügümüz hizmet alani olan Trabzon, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüshane ilçelerinde hafta boyu gerçeklesecektir" diye konustu.

"Anadolu’da kurulmus ve kayitlarina ulasilmis en eski vakfin kurulusu; Erzurum Pasinlerde kurulan Halil Divani Vakfidir ve bin 48 tarihlidir" diyen Çalik "Anadolu’da bin yillik geçmisi olan vakif medeniyetinin toplumumuzda hak ettigi ölçüde yer almasi Vakif Haftasi etkinliklerinin ana prensibidir. Vakiflarin kurulus amaçlari dogrultusunda vakfiyelerinde belirtilen hayir sartlarinin yerine getirilmesi, yurt içi ve yurt disi vakif abide eserlerin ihya edilmesi, muhtaç vatandaslarimiza ayni ve nakdi yardimlarin yapilmasi ve ögrenci burslari ile ülkemizdeki sosyal ihtiyaçlarin karsilanmasinda Genel Müdürlügümüz faaliyetlerini yürütmektedir. Bölgemizde de bu konuda etkin çalismalar yapan Kurumumuz, son yilarda 125 vakif eserinin restorasyonunu gerçeklestirmis olup, düzenli olarak aylik 245 muhtaç vatandasimiza nakdi, bin 200 aileye kuru gida yardimi, 736 ilk, orta, lise ve 204 yüksekögretim ögrencisine burs imkâni saglamaktadir. Bu sekilde bölgemizde her ay 2 bin 500’e yakin aileye dogrudan ulasilmaktadir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA