Ugur Okullari, Izmir Tire'ye Geliyor

Yarim asri askin deneyimiyle egitim ögretime devam eden Ugur Okullari, Izmir’de 10. kampüsünü Tire’de açiyor. 4 kitada 9 ülkede üniversiteleri ve okullari bulunan BAU Global Ailesi’nin bir üyesi olan Ugur Okullari, Tire kampüsünü yeni egitim ögretim yilinda ögrencilerle bulusturacak.

Ugur Okullari, Izmir Tire'ye Geliyor
Izmir’de; Aliaga, Bayrakli, Bornova, Gaziemir, Güzelbahçe, Menemen, Narlidere, Örnekköy ve Karsiyaka’da bulunan kampüslerinde egitime devam eden Ugur Okullari, Tire kampüsü ile nitelikli egitim veren okullarina bir yenisini daha ekliyor. Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek, genel müdür yardimcilari Baris Sezgin, Elif Türkay ve Mustafa Çakir, Tire kampüsü kurucu temsilcisi Yildirim Baytekin ve Tire kampüsü müdürü Emel Okat, Tire’de düzenlenen basin toplantisinda Ugur Okullari ve Tire kampüsü ile ilgili detayli bilgi paylasti. Türkiye’nin 53 ilinde 113 okulda ögrencilerini gelecege hazirlayan Ugur Okullari olarak 54 yillik deneyim ve birikimle egitim ögretime devam etmenin gururunu yasadiklarini belirten Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek, çagdas egitim ortami, ögrencilerin sorgulama ve analitik düsünme becerilerini gelistiren STEM egitimi, Ugur Sinava Hazirlik Merkezi, kodlama egitimi, yogunlastirilmis yabanci dil egitimi, kisiye özgü çözüm odakli ve proaktif rehberlik hizmetleriyle ayricalikli bir egitim kurumu olmayi sürdürdüklerini ifade etti.



Ögrencilerine burs imkani

4 kitada 9 ülkede; 6 üniversitesi, 6 dil okulu ve okul öncesinden lise kademesine kadar okullari bulunan Ugur Okullari, yurt disi egitim konusunda da ögrencilerini destekliyor. Ugur Okullarinin, yurt içinde ve yurt disinda yüksek lisans, doktora ve is firsatlari konusunda da her zaman mezun ögrencilerinin yaninda oldugunu kaydeden Çiçek, “Ugur Okullarindan mezun olan ögrencilerin Istanbul’daki Bahçesehir Üniversitesinde çesitli oranlarda burs imkanlari bulunuyor. Okul öncesi, 1 ve 2. siniftan itibaren Ugur Okullarinda ögrenim gören ögrenciler yüzde 50, 3 ve 4. siniftan itibaren ögrenim gören ögrenciler yüzde 45, 5 ve 6. siniftan itibaren ögrenim gören ögrenciler yüzde 40, 7 ve 8. siniftan itibaren ögrenim gören ögrenciler yüzde 35, lise diplomasini Ugur Okullarindan alan ögrenciler yüzde 25 oraninda indirim hakkindan yararlanarak Bahçesehir Üniversitesinde egitim alabiliyor. Ugur Okullari mezunu ögrenciler, Avrupa’nin en büyük egitim kurumlarindan BAU Global çatisi altinda bulunan Ingiltere, Amerika, Almanya, Gürcistan, Kibris üniversitelerde de burs imkani buluyor. 9. siniftan itibaren Ugur Okullarinda ögrenim gören ögrenciler yüzde 50, 10. siniftan itibaren ögrenim gören ögrenciler yüzde 40, 11. siniftan itibaren ögrenim gören ögrenciler yüzde 30, 12. siniftan itibaren ögrenim gören ögrenciler yüzde 25 indirim hakkindan yararlanarak yurt disindaki üniversitelerde egitim alabiliyor” dedi.



Türkiye genelinde 79’u kampüs 113 okul

79’u kampüs olmak üzere toplam 113 okulda kaliteli egitimi ögrencileriyle bulusturduklarini söyleyen Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek, sektörde öncü adimlar atmaya devam ettiklerini ifade ederek “Tüm okullarimizda ayni müfredati, ayni kaynaklari, ayni ögretim süreçlerini, ayni projeleri es zamanli olarak gözlemleyebilirsiniz. Tüm süreçlerimiz iç denetim birimimiz tarafindan denetleniyor. Hem okullarimizda hem kurslarimizda belirledigimiz bin 269’den fazla iç denetim kriterimiz var. Günümüzün ve gelecegin ihtiyaçlarini göz önünde tutarak her daim kendimizi gelistirmeye açik bir kurum olarak AR-GE yatirimlarimizi özenle sürdürüyoruz. ‘Ögretmene yapilan yatirim çocuklarimiza ve gelecege yapilan yatirimdir’ inanciyla Türkiye genelinde hizmet içi egitimler düzenliyoruz. Il ve ilçe milli egitim müdürlükleri, belediyeler ve üniversitelerle is birligi yaparak kurumumuz disinda da veli, ögrenci ve ögretmen egitimleri düzenliyoruz. Ayrica tüm ögretmen ve yöneticilerimize Bahçesehir Üniversitesinde yüzde 100 burslu yüksek lisans yapma imkani sunuyoruz” diye konustu.



Ugur Meta School programi

Ugur Okullari, dünyanin gündeminde olan “Metaverse” kavraminin dogru anlasilmasi, anlatilmasi ve sonrasinda da uygulama alanlarinda kullanilmasi için “Ugur Meta School” programini da baslatti. Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Egitim Arastirma Merkezi (SODIMER) is birligi ile yöneticilere, ögretmenlere, ögrencilere ve velilere yönelik hizmet içi egitimler vermeye baslayan okul, katilimcilari gelecegin dünyasina hazirliyor. Her daim bilimi, teknolojiyi, kaynaklari kullanarak dogru zamanda dogru adimlar atan, gelecegine sahip çikan nesiller yetistirmeyi amaçladiklarini belirten Nil Çiçek, söyle konustu: “Alaninda uzman isimler tarafindan verilen Ugur Meta School egitimleri ile yapay zeka ve meta dünyasi, Metaverse ekonomisi ve girisimcilik, NFT, PreMetaverse ve blok zincir gibi kavramlar hakkinda bilgilendiriliyor. Yaptigimiz her isin bilimsel temelli olmasini çok önemsiyoruz. Bu sebeple Ugur Meta School programlarina da öncelikle hizmet içi egitimlerle baslamanin mutlulugu içindeyiz.”

‘5 dil 2 beceri’ odakli egitim yaklasimi

Egitim yaklasimlarinda ögrencilere ‘5 dil ve 2 becerinin kazandirilmasini önemsediklerini belirten Çiçek söyle devam etti: “Bu 5 dilden birincisi ana dilimizdir. Hayat basarisi için Türkçeyi ögrencilerimize çok iyi ögretmeliyiz. Okudugunu dogru anlayan, kitap okumayi seven bir nesil yetistiriyoruz. Ikincisi, bilim dili olan matematik. Ögrencilerimize matematigin hayatimizda ne ise yaradigini, nerede karsimiza çikacagini anlatmak istiyoruz. Üçüncüsü, global dünyanin dili Ingilizce. Iyi Ingilizce konusan, kendini iyi ifade edebilen bireyler yetistirmek istiyoruz. Dördüncü dil, teknolojinin dili olan kodlama ve yazilim dilidir. Teknolojinin mantigini iyi anlayabilirsek ileri teknoloji üretimi için bir adim daha atmis oluruz. Besinci dil ise davranis dili. Yani iyi insan olmak. Bu 5 dilin yaninda ise 2 beceriyi de onlara asiliyoruz; sanat ve spor.”

STEM egitimi

Geçen 2 yilda dünyada yasanan tüm sorunlarin çözümünün fen ve teknolojide sakli oldugunu deneyimledigimize dikkat çeken Nil Çiçek, sözlerini söyle sürdürdü: “Gelecekte olusabilecek krizlere karsi hazir bir nesil yetistirmek adina biz de STEM egitimlerine odaklandik. Egitim ögretime basladigimiz günden bu yana okullarimizda fen, teknoloj, mühendislik ve matematik gibi 4 önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle olusturulan STEM ögretim modeli uygulaniyor. Okul öncesi ve ilkokul kademesinde erkenSTEM, ortaokul ve lisede STEM olarak derslerde ögrenciler; disiplinler arasi kazanimlari, bu kazanimlarin birbirleriyle nasil bütünlestirilecegini ve çok boyutlu düsünmeyi ögreniyor.”

“Ugurlu ögrenciler YKS ve LGS’de Türkiye sampiyonu”

Ugurlu ögrencilerin Türkiye’de ve dünyada basarilara imza attigini ifade eden Çiçek, “2020 YKS’de ögrencimiz Halid Oguz Serçe, LGS’de ise Ada Kaderoglu Türkiye birincisi oldu. Ögrencilerimiz 2021 yilinda ise YKS’de ilk 100’de 12, ilk 500’de 41, ilk binde 58 derece, ilk 2 binde 216 elde ederek büyük basariya imza atti. LGS’de ise yüzde 1’lik dilimde 427, yüzde 2’lik dilimde 559, yüzde 3’lük dilimde 892, yüzde 4’lük dilimde 997, yüzde 5’lik dilimde bin 232 ögrencimiz yer aldi” ifadelerini kullandi.

Teknoloji ve egitim birbirini tamamliyor

Egitimde teknoloji entegrasyonuna 10 yil önce basladiklarini ifade eden Nil Çiçek sözlerini söyle sürdürdü: “Pandemi; teknolojinin destekleyici, tamamlayici, gelistirici özelliklerini kesfetmemizi sagladi. Dijital vatandaslik kavrami dogru anlasilip teknoloji amaca uygun kullanildiginda teknolojinin aslinda faydali bir sey oldugu herkes tarafindan da anlasildi. Aktif sekilde kullandigimiz teknoloji entegrasyonumuzu son 2 yilda tüm kurumlarimizda gelistirdik. 5 yildir okullarimizda kullandigimiz Metodbox ile her gün 85 bin aktif kullanici egitime devam ediyor. Ayrica canli derslerimiz de Metodbox içerisine entegre edilen yerli ve egitim odakli görüntülü görüsme sistemi SeeMeet üzerinden yapiliyor.”

"Sorumlu Üretim ve Tüketim" programi

Ayrica bu yil Birlesmis Milletlerin "Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari"ni ilke edinerek tüm kademelerde Ugur’da Sorumlu Üretim ve Tüketim programini baslattiklarini belirten Çiçek “Dünyanin gelecegi için bilinçli adimlar atan nesiller yetismek adina, ögrencilerimizle tarim ve gida, enerji, su ve geri dönüsüm temalarinda çalismalar yapiyoruz. Bugüne kadar enerji temamiz çerçevesinde, ögrencilerimizin gerçeklestirdigi elektrik tasarrufuna yönelik farkindalik eylemleriyle 2 ayda evlerde kisi basi 2 ton karbon emisyonu azaltildi. Bu miktar dogaya kisi basi iki agaç armagan etmeye denk geliyor. Su temasi çerçevesinde ögrencilerimizin yaptigi eylem planlari ile evlerdeki toplam su tüketiminde 1 ayda bin 922,5 metreküp su tasarrufu saglandi. Bu deger yillik 23 bin 70 metreküp olarak hesaplaniyor ve Türkiye’nin en büyük 9. gölü olan Uluabat Gölü’nün yarisina denk geliyor” dedi.



Tire Kampüsü 692 ögrenci kapasiteli

Tire’ye tüm bu egitim olanaklarina sahip yeni bir egitim kurumu kazandirmanin gururunu yasadiklarini söyleyen Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek, kampüs hakkinda su bilgileri verdi: “Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademelerinde egitim verecek kampüsümüzde ögrencilerimize hem fiziki sartlari hem de ögretim kadrosu ile mükemmel bir egitim-ögretim hizmeti sunacagiz. 30 derslikli, 2 bin 910 metrekare kapali, 5 bin 25 metrekare açik alana sahip kampüsümüzde STEM laboratuvari, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarlari, görsel sanatlar ve müzik Laboratuvarlari, kütüphane, toplanti salonu, kapali spor salonu, basketbol, futbol ve hentbol sahasi gibi birçok fiziki olanak yer aliyor. 692 ögrenci kapasiteli yeni kampüsümüzde ögrencilerimizi basarili bir gelecege hazirlayacagiz. Tire kampüsü, 2022-2023 egitim döneminde kesintisiz olarak egitimle bulusacak. Simdiden kayit çalismalarina ve tanitimlara basladik."
Kaynak: İHA