Türkiye, Rusya Ile Ukrayna Arasindaki Savasin Sona Ermesi Için Diplomatik Çabalarini Sürdürüyor

Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasindaki savasin sona ermesi için diplomatik çabalarini sürdürüyor. Diplomatik kaynaklar, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birlesmis Milletler arasinda insani temas grubu çerçevesinde görüsmelerin yapilabilecegini açikladi.

Türkiye, Rusya Ile Ukrayna Arasindaki Savasin Sona Ermesi Için Diplomatik Çabalarini Sürdürüyor
Ankara, Rusya-Ukrayna savasinda ateskes için devrede. Diplomatik kaynaklar, çatismalar sürerken müzakere sürecinin devam ettiginin altini çizdi. Iki ülke liderleri ve heyetleri arasinda yogun bir görüsme trafigi sürdürüldügü belirtildi.

Türkiye, krizin patlak verdigi ilk andan itibaren Kiev ile Moskova arasinda adeta mekik dokudu. Yürütülen diplomatik temaslar sayesinde tam baris saglanacak derken sahadaki durum daha da kötülesti. Diplomatik kaynaklar, önümüzdeki günlerde gerçeklesecek önemli bir görüsmeye dikkat çekti. Birlesmis Milletler insani temas grubu kurulmasi konusunda bir teklifte bulunurken, önümüzdeki günlerde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birlesmis Milletler arasinda bu çerçevede görüsmeler ve taraflar arasinda teknik düzeyli toplantilar yapilabilecegi belirtildi.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye-Misir iliskilerinde girilen yeni dönemi de degerlendirdi. Iki ülke arasinda bakan yardimcilari düzeyinde gerçeklestirilecek görüsmeler sonrasinda bakanlar düzeyinde de temasin kurulabileceginin alti çizildi. Ayrica diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun 18 Mayis’ta Amerika Birlesik Devletleri’ne gidecegi ögrenildi. Çavusoglu, burada mevkidasi Antony Blinken ile görüsecek. Iki bakanin görüsmesinde stratejik mekanizmanin ele alinacagi ifade edildi.

Ülkeler arasindaki anlasmazlik konularinin çözümüne odaklanilacagi ve isbirligi alanlari üzerinde durulacagi da vurgulandi.
Kaynak: İHA