Tunca Nehrinin Debisi Düstü, Çöpler Ortaya Çikti

EDIRNE – Edirne’de binlerce tarim arazisinin sulama ihtiyacini karsilayan Tunca Nehrinin su seviyesi düstü çöpler ortaya çikti. Bölge halki nehrin biran önce temizlenmesini istiyor.

Tunca Nehrinin Debisi Düstü, Çöpler Ortaya Çikti
Edirne’de kurakligin baslamasiyla Tunca Nehrinin debisi düstü. Binlerce dönümlük tarim arazilerinin su ihtiyacini karsilayan Nehirde kum adaciklari olustu, çöpler ve yosunlar çikti.

Bölge halki kurak oldugu her sene bu durumun yasandigini ve belediye ekiplerinin bu duruma el atmasini beklediklerini vurguladi.

Vatandaslardan Eray Varel yetkililerde yardim beklediklerini belirterek “Ben Edirne dogumlu Eray Varel. Bu aylarda bunlar hep olmaya basliyor. Bu sefer erken kuraklik basladi.

Az ileride Bulgaristan siniri oldugu için baraj kapaklari açilmadigi için ve de yagmurlar yagmadigi için buradaki görüntüler çikiyor. Ben insanlarimdan rica ediyorum duyarli olmasini istiyorum. Sehrimizin ilimizin böyle pislikten arinmasi için duyarli olsunlar. Bulgar kapaklari açmadigi zaman her daim böyle oluyor. Yetkiler bu duruma el atsinlar” dedi.



“Belediye’nin çöp konteynir koymasi gerek”

Gelen turistlerin nehri gördügünde çöp atmaya yerlerin olmadigini insanlarin çevre düsmani oldugunu düsündüklerini vurgulayan Cemal Efe, “Kuraklik var Tunca nehrinin suyu azaldi. Burada su maymunlarimiz vardi, kurak oldugu için herhâlde Bulgaristan’a gitti. Nehrimizi biraz daha temiz tutarsak daha iyi. Belediyemizin bu konu ile ilgilenmesini bekliyoruz. Valiligin yaptirdigi yerde çöp konteynerleri olmasi lazim belediye ilgilenirse daha iyi olur. Görevlilerin bu nehrimizin temizlenmesini istiyoruz. Gelen turistler buralari gördügü zaman insanlarin çöp atmaya yeri yokmus diye düsünürler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA