Serbest Kaldi Denildi, Savciliktan Açiklama Geldi

Bursa’da, husumetli olduklari iki kisiyi evde alikoyan, birine mermi yutturup silah zoruyla etek giydiren 1’i kadin 4 kisiden 3’ü çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda siddete maruz kalan, birçok suç kaydi bulunan M.S. de çikarildigi mahkemece tutuklandi. Gamze Ü. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Ilk durusmada serbest kaldigi iddia edilerek sosyal medyada paylasildi. Kisa sürede tepkiler büyüyünce Bursa Cumhuriyet Bassavciligindan açiklama geldi.

Serbest Kaldi Denildi, Savciliktan Açiklama Geldi
Olay, 10 Subat günü Yildirim ilçesi, Karaagaç Mahallesi’nde meydana geldi. Gamze Ü. isimli ayni kizi seven E.M. ile Yasar Ç., aralarindaki husumeti çözmek için bir araya geldi. E.M. arkadasi M.S. ile birlikte Yasar Ç.’nin evine gitti. Burada taraflar arasinda tartisma çikti. Yasar Ç., yanindaki Ebubekir T. ve Gökhan Y. ile birlikte E.M. ve M.S.’nin ellerini kelepçeleyip ayaklarini baglayarak agzini bantladiktan sonra yere yatirarak tekme- yumruk dövdü. Bu sirada Yasar Ç. belinden çikardigi tabancayi, E.M.’nin agzina sokup tehdit etti ve mermi yutturdu. Süpheliler, kiyafetlerini çikardiklari E.M.’ye gecelik giydirdi. O anlari da M.S.’ye tehditle cep telefonu kamerasiyla kaydettirdi. Yasar Ç.’nin, sosyal medya hesabindan paylastigi iskence görüntülerini izleyen E.M.’nin arkadaslari, durumu polise bildirdi. Ihbar üzerine Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri Yasar Ç.’nin evine baskin yapti. E.M. ile M.S.’yi kurtaran polis, Yasar Ç.’yi ise gözaltina aldi. Ekipler, bir süre sonra da Ebubekir T. ve Gökhan Y. ile bu sirada ayni evde bulunan Gamze Ü.’yü yakaladi. Yasar Ç., Ebubekir T. ve Gökhan Y. tutuklanirken, Gamze Ü. ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Süpheli hakkinda sosyal medyada ’ilk durusmada serbest kaldi’ paylasimlarindan sonra Bursa Cumhuriyet Bassavciligindan açiklama geldi. Açiklamada, "Bazi sosyal medya hesaplarinda ’Mermi yutturup gecelik giydirmisti! Ilk durusmada serbest kaldi’ seklinde çikan haber ve paylasimlar ile ilgili olarak bir basin açiklama yapilmasina ihtiyaç duyulmustur. Saniklar Y.D.Ç., E.T., G.K., M.S., müsteki E.M.’ye yönelik eylemleri ile ilgili olarak Bursa Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma kapsaminda ’Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma, Yagma, Silahla Kasten Yaralanma, Silahla Tehdit ve Özel Hayatin Gizliliginin Ihlal Edilmesi’ suçlarindan 14.02.2022 tarihinde tutuklanmis olup atili suçlardan Bursa 10.Agir Ceza Mahkemesinde tutuklu olarak yargilanmalari halen devam etmektedir. Ayrica sanik E.T.’nin, müsteki O.S.’ye yönelik eylemleri ile ilgili olarak Bursa Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen diger sorusturma kapsaminda ’Özel Hayatin Gizliligini Ihlal, Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma ve Silahla Tehdit’ suçlarindan Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve sanik E.T.’nin tutuklu olarak yargilandigi davanin 28.04.2022 tarihli durusmasinda, sanik hakkinda delillerin büyük oranda toplanmis olmasi, delilleri karartma süphesi olmamasi, dosyanin karar asamasina gelmis olmasi nedeniyle tahliyesine karar verilmistir. Sanik E.T.’nin diger saniklar Y.D.Ç., G.K. ve M.S. ile birlikte habere konu olay sebebiyle yargilandigi Bursa 10. Agir Ceza Mahkemesindeki davada tutuklulugu devam etmekte olup süpheli ya da süphelilerin tahliye edildigi seklindeki haber ve paylasimlar gerçegi yansitmamaktadir. Kamuoyuna saygi ile duyurulur" denildi.
Kaynak: İHA