Sehzadeler'e Yeni Çocuk Kültür Sanat Merkezi Ve Kresi Kazandiriliyor

Sehzadeler Belediyesi Mayis ayi meclis toplantisinda konusan Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Dogu Kisla içerisindeki tarihi kisla binasinin restorasyon çalismasini yaparak, tarihi binayi ilçeye yeni bir çocuk kültür sanat merkezi ve kresi olarak kazandiracaklarini müjdeledi.

Sehzadeler'e Yeni Çocuk Kültür Sanat Merkezi Ve Kresi Kazandiriliyor
Sehzadeler Belediyesi Mayis ayi meclis toplantisi, Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantida konusan Baskan Çelik, ilçeye kazandirmayi planladiklari çocuk kültür sanat merkezi ve kresi projesi hakkinda bilgi verdi. Baskan Çelik, “Dogu Kisla içerisinde tescilli olan eski kisla binasini Milli Emlak Müdürlügü’nden talep etmistik. Tahsis yazisi geldi. 2 bin metrekare alan içerisindeki kisla binasi kisladan ayrilacak ayri bir giris yapilarak binanin relöve, restorasyon ve restitüsyon projeleri hazirlanip, uygulama yapilacak. Çalismalar tamamlandiktan sonra bölgedeki mahallede yasayan vatandaslarimiza hizmet verecek. Bu proje, Erler Caddesi’ndeki gibi çocuklarimizin tarihle iç içe olabilecekleri bir çocuk kültür sanat merkezi ve kresi olacak” dedi.

Yapilacak çalisma ile bir tasla iki kus vurmus olacaklarini kaydeden Baskan Çelik, konusmasina söyle devam etti: “Biri, tarihi bir kisla binamizi restore ederek, viraneye dönmüs olan bir eseri aslina uygun bir sekilde restore ederek kazanacagiz. Ardindan da toplam iki dönümlük alanda genis binasi ve bahçesi ile birlikte burayi çocuklarimiza tahsis etmis olacagiz. Burada hem kurs alacaklar hem de kres hizmetlerinden faydalanmis olacaklar. Simdiden hayirli, ugurlu olsun.”
Kaynak: İHA