Salihli'de 'Geçmisten Gelecege' Sergisi Açildi

Manisa’nin Salihli ilçesinde çini eserlerinden olusan “Geçmisten Gelecege" sergisi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu Sanat Galerisi’nde açildi.

Salihli'de 'Geçmisten Gelecege' Sergisi Açildi
Salihli Belediyesi Çini Atölyesi kursiyerlerinin Çini egitmenleri Nese Yasa ve Sare Demirel yönetiminde kursiyerlerin hazirladiklari “Geçmisten Gelecege” isimli sergi, Kaymakam Mehmet Kamil Saglam ve Belediye Baskani Zeki Kayda ile protokol üyeleri tarafindan Zafer Keskiner Tiyatro Salonunda düzenlenen törenle açildi. 13 Mayis Cuma günü mesai bitimine kadar açik kalacak olan sergide, çini tablolar, çini vazolar, çini tabaklar ve çini dik objelerden olusan yaklasik bin eser sergilenerek satisa sunuluyor.

Serginin açilisinda konusan Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, kültürel miraslarin yasatilarak gelecek nesillere aktarilmasina büyük önem verdiklerini belirterek Salihli’nin tarihi, kültürel ve dogal güzelliklerine ait motiflerin çini vazolar ve tablolarda adeta sanat eserine dönüstügünü söyledi.

Baskan Kayda, “Belediyemiz Çini Atölyesi kursiyerlerimizin Çini egitmenlerimiz Nese Yasa ve Sare Demirel yönetiminde hazirladiklari “Geçmisten Gelecege” isimli sergi dolayisiyla Zafer Keskiner Tiyatro Salonumuzda düzenlenen açilis törenine katildik. Birbirinden güzel çini tablolar, çini vazolar, çini tabaklar ile çini objelerden olusan ve yaklasik bin eserin yer aldigi sergiyi gezerek bilgi aldik. Kültürel miraslarimizdan olan çini sanatini yasatmak için ter döken kursiyerlerimize ve egitmenlerimize, el emegi göz nuru vererek ortaya çikardiklari birbirinden güzel eserlerden ve Salihli’mizin tanitimina sagladiklari desteklerden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Kadinlarin her alanda basarili çalismalara imza attiklarini ifade eden Kaymakam Mehmet Kamil Saglam da, “Salihli Belediyesi’nin açtigi çini kursuna katilarak çini egitmenleri yönetiminde birbirinden güzel çini eserler hazirlayan tüm kursiyerlere, verdikleri emeklerden, ilçemizin ve bölgemizin turizm anlaminda tanitilmasina katki sagladiklarindan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Açilisa, Kaymakam Mehmet Kamil Saglam, Belediye Baskani Zeki Kayda, Baskan Yardimcisi Mahmut Süreyya Karaoglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Yenen, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Dogan, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Dogukan Karaaslan, Ilçe Müftüsü Adem Karakelebek, Salihli MYO Müdürü Cihangir Alaca, MHP Ilçe Baskani Mehmet Akin, MHP KAÇEP Ilçe Baskani Hatice Balci, Belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri, S.S. Salihli Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatif Baskani Yasemin Ademoglu ve kooperatif üyeleri, Belediye Çini Atölyesi egitmenleri Nese Yasa, Sare Demirel ve kursiyerler ile okul müdürleri ve sanatseverler katildi.

Kaynak: İHA