'Özel Çocuklardan' Olusan Mehter Takimi Büyük Ilgi Gördü

Karabük’te Engelliler Haftasi dolayisiyla düzenlenen etkinlikte engellilerden olusturulan mehter takiminin gösterisi ilgiyle izlendi.

'Özel Çocuklardan' Olusan Mehter Takimi Büyük Ilgi Gördü
Karabük’te Engelliler Haftasi çesitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde düzenlenen etkinlikler bünyesinde özel egitimli çocuklar tarafindan yapilan resim ve el sanati sergisinin açilisi için tören düzenlendi.

AVM içerisinde gerçeklesen açilis törenine Karabük Valisi Fuat Gürel, Belediye Baskan Yardimcisi Seher Berker, kurum müdürleri, STK temsilcileri, ögretmenler ile özel egitimli ögrenciler ve aileleri katildi.

Kurdele kesiminin ardindan Vali Gürel ve beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte sergiyi gezerek çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Program daha sonra Kemal Günes Caddesinde özel egitimleri çocuklarin çesitli gösterileri ile devam etti. Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas programda yaptigi konusmada, “Güçlü bir millet olmanin en önemli göstergesi birbirimize destek olarak engelli engelsiz tüm vatandaslarimizin bilgi, beceri ve yeteneklerini rahatça ortaya koyabileceklerini bir ortama sahip olmalaridir. Unutmamaliyiz ki hepimiz bir engelli adayiyiz. Özel çocuklarimizin yasayabileceklerini sorunlara çözüm üretmek mutlu bir yasam sürmeleri için çaba göstermek bütün toplumun insanlik görevidir” ifadelerine yer verdi.

Konusmanin ardindan çesitli gösterilerle devam eden programda engellilerden olusan mehter takiminin verdigi konser ilgiyle izlendi.
Kaynak: İHA