Özel Bireylerin El Emegi Göz Nuru Eserleri Görücüye Çikti

Çorum Halk Egitim Merkezi (HEM) bünyesinde özel bireylere yönelik açilan kurslarda üretilen, el emegi göz nuru eserler görücüye çikti.

Özel Bireylerin El Emegi Göz Nuru Eserleri Görücüye Çikti
Kades Baris Meydani’nda gerçeklestirilen etkinlikte özel birey ögrencilerin yaptiklari birbirinden farkli ürünler tanitildi. Özel bireyler tarafindan atik maddeler kullanilarak hazirlanan defile ve halk oyunlari gösterileri katilimcilarin büyük begenisini topladi.

Programda bir konusma yapan HEM Sube Müdürü Hamza Kalinsazoglu, Halk Egitim Merkezi Müdürlügü’nün hayatin her alaninda oldugu gibi özel bireylere de dokundugunu belirterek, “Özel bireylere yönelik Halk Egitim Merkezimizde 108 kurs açilirken 438 kursiyerimiz egitim almaktadir” dedi.

Vali Yardimcisi Hakan Kubali ise, engeli olmayan hiç kimseyi düsünemedigini ifade ederek, “Herkesin bir engeli var. Dolaysiyla kimseyi engelli olarak tanimlamak dogru degil. Insan denen varligin üreteceginin hiçbir siniri yoktur. Tek sinirimiz var, tek engelimiz var. Oda kendi düsüncelerimiz. Düsüncelerimiz olumsuz yönde ise o engeldir iste” ifadelerini kullandi.

Bir kentte bir çalisma yapilabilmesi için herkesin katiliminin saglanmasi gerektigini kaydeden Hakan Kubali, “Ayni folklor oyunu gibi. Hepimiz bir araya gelerek güzel bir oyun nasil gerçeklesiyorsa bir üretimde herkesin katilimiyla gerçeklesir. Bir kisi eksikse üretim noksan kalir. Bu ayni zamanda birlik ve beraberligin, sinerjinin, üretiminde tilsimidir. Hepimiz her zaman bir ve beraber olmaliyiz. Üretim yapmaliyiz. Istihdam saglamaliyiz. Ayni zamanda ülke ekonomisinde katkida bulunmayiz. Insan olmak, çagdas bir birey olmak üretmek, gelismek demektir. Her gün yeni bir adim atilabilir. Insan denen varligin üreteceginin hiçbir siniri yoktur. Yeter ki istesin, çalissin” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan serginin açilis kurdelesi kesildi. Açilisa katilan Vali Mustafa Çiftçi’nin esi Azim Çiftçi, stantlari tek tek gezerek sergilenen eserleri yakindan inceledi.

Açilisa Belediye Baskan Yardimcisi Turhan Candan, HEM Müdürü Bekir Özdemir, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Tahir Demir ve ögrenci velileri katildi.

Kaynak: İHA