Özel Bireylerden 'En Özel Festival'

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Engelliler Haftasi etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestirdigi Özel Çocuklar Bilim, Sanat ve Spor Festivali’nde (ENFEST) özel bireylerin gösterileri büyük begeni topladi. Özel bireyler ‘En Özel Festivalde’ gönüllerince eglendi.

Özel Bireylerden 'En Özel Festival'
Antalya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan ‘Engelliler Haftasi’ etkinlikleri çerçevesinde farkindalik olusturmak amaciyla düzenlenen Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali düzenlendi.

Antalya Valiligi, Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Cam Piramit Yani Fuaye Alani’nda gerçeklestirilen festivalin açilisina Antalya Valisi Ersin Yazici, Antalya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer, Antalya Il Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan, engelli bireyler, aileleri ve ögrenciler katildi.



“Engelli bireyler hayatin içinde olmali”

Engelli bireylerin hayatin içinde olmasi gerektigine deginen Antalya Valisi Ersin Yazici, “Bütün insanlari, bütün insanligi kucaklamayan, insanliga ayni gözle bakmayan hiçbir anlayis, insani ve vicdani olamaz. Insan için olmayan, insani merkeze almayan hiçbir politika, hiçbir strateji dünyada refah ve huzur getiremez. Engelli vatandaslarimizin iyi bir egitim almalari, istihdam imkanlarina ulasmalari, hayatlarinin kolaylastirilmasi, tedavileri, rehabilitasyon süreçleri, barinmalari gibi tüm ihtiyaçlarini devletimizin en önemli görevlerindendir. Tüm kamu kuruluslari bunu bir görev addetmektedir. Bu dogrultunu engelli bireylerin hayatin dogrudan içinde olmasi adina bir seferberlik ilan edilmistir” diye konustu.



“Yasam kalitelerini yükseltmeye çalisiyoruz”

Festivalin açilisinda konusan Genel Sekreter Cansel Tuncer, sosyal hayatta empati duygusunun gelistirilmesi ve engelliler alaninda farkindalik olusturulmasi amaciyla bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyledi.

Asil engelin hayatin her alanina erisebilir olarak düzenlenmemesi, ‘Sen bunu yapamazsin’ seklinde ön yargilardir diyen Cansel Tuncer, “Antalya Büyüksehir Belediyesi olarak ilimizdeki engelli vatandaslarimizin yasam kalitesinin yükseltilmesi için çalisiyoruz. Sosyal hayata daha aktif katilimlarini saglamak ve sorunlarina daha kolay ve daha hizli çözüm bulabilmeleri adina üzerimize düsen tüm görevleri eksiksiz bir sekilde yerine getirme çabasi içindeyiz. Yaptigimiz faaliyetleri bireysel farkliliklari dikkate alarak, toplumda yasayan her bireyi hayatin her alanina özgür bir sekilde katilmasini saglamak için çalisiyoruz” dedi.



“Özel bireylerden gösteri”

Açilis konusmalarinin ardindan özel egitim okullu ögrencileri hazirladiklari sanatsal ve sportif etkinlikleri sergiledi. Özel ögrencilerin dans ve müzik gösterileri, izleyenlerden büyük begeni topladi. Özel bireyler, müzigin ritmi ile bol bol dans ederek, eglendi. Daha sonra ise Vali Ersin Yazici, Büyüksehir Genel Sekreteri Cansel Tuncer, özel egitim kurumlarinin hazirladigi sergi alanini gezdi. Etkinlik çerçevesinde Antalya Büyüksehir Belediyesi Özel Egitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bando ve dans gösterileri ile senlige renk katti.
Kaynak: İHA