Otomobili Çaldi, 'Olayi Nasil Gerçeklestirdigimi Bilmiyorum' Dedi

Adana’da bir kisi, gece saatlerinde pismaniye satarak geçimini saglayan adamin otomobilini çaldi. Güvenlik kameralarindan tespit edilip yakalanan süpheli, “Bilinçsizce otomobili çaldim. Bu olayi nasil gerçeklestirdigimi bilmiyorum” dedi. Adliyeye sevk edilen süpheli serbest birakildi.

Otomobili Çaldi, 'Olayi Nasil Gerçeklestirdigimi Bilmiyorum' Dedi
Edinilen bilgiye göre, olay, 9 Mayis Pazartesi günü saat 04.00 siralarinda merkez Sariçam ilçesine bagli Gültepe Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, kentte pismaniye satarak geçimini saglayan Yalçin Akkas (33), aksam isten döndükten sonra 55 LP 954 plakali otomobilini apartmanin otoparkina park edip, evine gitti.

Sabah ise gitmek için elinde pismaniyelerle otoparka inen Akkas, otomobilini yerinde göremeyince hayatinin sokunu yasadi. Genç adam durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Il Emniyet Müdürlügü Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyip sapkali bir kisinin kapisi kilitli olmayan otomobile binip, düz kontak yaparak çalistirdiktan sonra apartmandan ayrildigini tespit etti.

Çaldigi otomobilin deposunu doldurmus

Süphelinin, olay yerine yakin bir akaryakit istasyonundan otomobilin deposunu doldurdugunu da tespit eden ekipler, buradaki görüntülerden otomobili çalan süphelinin hirsizlik, kasten yaralama, trafik güvenligini tehlikeye sokma suçlarindan 12 kaydi olan Ömer Özdemir (36) oldugunu belirledi.

Özdemir, evine düzenlenen baskinla gözaltina alinirken, evde yapilan aramada çaldigi otomobil ile araçtan söktügü ses sitemi de ele geçirildi.

Emniyete götürülen süpheli Özdemir ifadesinde, “Olay günü sokakta yürürken otomobili gördüm. Daha sonra duvardan atlayip, bilinçsizce otomobili çaldim. Akaryakit aldiktan sonra bir süre gezip, evime döndüm. Bu olayi nasil gerçeklestirdigimi bilmiyorum” dedi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan Ömer Özdemir adliyeye sevk edildi. Çaldigi otomobil ile ses sistemi ise sahibi Akkas’a teslim edildi. Özdemir, Yalçin Akkas’in sikayetini geri çekmesi üzerine serbest birakildi.
Kaynak: İHA