Ordu'da 18 Proje Görücüye Çikti

Ordu’nun Ünye ilçesinde, fen lisesi ögretmen ve ögrenciler tarafindan gerçeklesen ’TÜBITAK 4006 Bilim Fuari’nin açilisi gerçeklestirildi.

Ordu'da 18 Proje Görücüye Çikti
Ülke genelinde teknolojiyi gelistirmek ve bunu yayginlastirmak düzenlenen çesitli projeler, Ünye genelinde açilan fuarlarla devam ediyor. Özellikle gelismekte olan ülkeler arasinda bilimin ve teknolojinin önemini anlatmak, gelecegin teknolojik çalismalarini gelistirmek adina gerçeklesen projeler, TEKNOFEST gibi düzenlenen festivallerle görücüye çikiyor.

Bu yil besinci defa Ünye Fen Lisesi’nde bilim fuarlari kapsaminda düzenlenen TÜBITAK 4006 teknolojik çalisma projelerinin açilisi, Ordu Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloglu, Ünye Ilçe Mili Egitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli’nin katilimlariyla gerçeklesti.

Açilis sonrasi konusan Ünye Fen Lisesi Müdürü Erdogan Bölükbas, “Bu yil besinci defa düzenledigimiz TÜBITAK fuarini pandemiden dolayi geciktirmek zorunda kaldik, bu sebeple iki yil boyunca ertelemistik. Bugün gururla 18 tane proje 54 ögrencimiz ve 12 danisma ögretmenlerimizle beraber gerçeklestirildi.

Bilim çagi ve bilimin çok hizli yayildigi bir dönemdeyiz. Böyle bir dönemde bilginin üretilmesi paylasilmasi oldukça önemlidir. Ve TÜBITAK’in bu destegi de bizler için çocuklarimizin kendilerini gelistirmek adina çok önemlidir. Okul sonlarina yaklastigimiz mayis ayinin ortalarinda böyle bir proje sergisiyle Ünye halkina ve diger ögrencilerimize paylasimlarimizi göstermemiz bizleri de gururlandiriyor. Bu projelerin artarak devam etmesi gelecek Türkiye adina çok önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA