OMÜ'lü Ögrenciler Türkiye'nin Kuzeye Açilan Kapisi Samsun Lojistik Merkezi'nde

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürlügü; Lojistik, Dis Ticaret ve Pazarlama Programi ögrencileri hava, kara, deniz ve demir yolu ulasimina erisimi bulunan Türkiye’nin ilk lojistik depolama alani Samsun Lojistik Merkezini gezdi.

OMÜ'lü Ögrenciler Türkiye'nin Kuzeye Açilan Kapisi Samsun Lojistik Merkezi'nde
Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürlügü; Lojistik, Dis Ticaret ve Pazarlama Programi ögrencileri için Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin en önemli lojistik merkezlerinden olan Samsun Tekkeköy Samsun Lojistik Merkezi’ne teknik inceleme gezisinde bulundu. Teknik geziye MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, bölüm baskanlari, bölüm ögretim elemanlari ve 50 ögrenci katildi.



“Gelecekteki meslek hayatlari açisindan iyi bir model”

Lojistik merkezi hakkinda bilgi veren Samsun Lojistik Merkezi Pazarlama ve Satis Yöneticisi Mustafa Yavuz Akmese, “Hava, kara, deniz ve demir yolu ulasimina erisimi olan Türkiye’nin ilk lojistik depolama alaniyiz. Türkiye’nin ilk intermodal lojistik merkezi olan Samsun Lojistik Merkezi, 80 bin m2 alanda dev sirketlere depolama hizmeti veriyor. Samsun Lojistik Merkezi, 50 milyon euro hibe ile Avrupa Birligi tarafindan Tekkeköy ilçesine yapildi. Hava, kara, deniz ve demir yolu ulasimina erisimi olan lojistik merkezin 225 bin m2’si kapali depolama alani olarak ayrildi. Su anda merkezin 80 bin m2’sinde depolama faaliyetleri yürütülüyor. Yakin zamanda merkeze ayrica 10 bin m2 alana dökme yüke uygun 7 adet depo daha eklenecek. Bu alanlar, mesleki olarak bu alanda ögrenim görmekte olan degerli ögrencilerimizin gelecekteki meslek hayatlari açisindan iyi bir model ve iyi bir adim olacaktir inancindayim" dedi.



“Etkinlik ögrenciler için oldukça faydali”

Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi ise mesleki olarak ögrencilerin yeterliliklerini arttirmak, saha uygulamalarini, bilgi ve uygulama becerilerini gelistirmek üzere bu tür etkinliklerin önemli oldugunu söyledi.

Terme MYO olarak, Türkiye’nin ve bölge firmalarinin ihtiyaç duydugu nitelikli ara eleman ihtiyacinin karsilanmasi noktasinda meslek egitiminin önemine deginen Terzi, “Terme MYO olarak uyguladigimiz (3+1) uygulamali egitim modeli ile 1 yariyil ögrencilerimizi paydas kurum ve sanayi firmalarinda isyeri egitimiyle is hayatina hazirliyoruz. Bu baglamda Türkiye’nin en önemli merkezlerinden olan ve ögrencilerimizin saha uygulamalarina her zaman destek olan Samsun Lojistik Merkezi yöneticilerine, tüm çalisanlarina ve firmalara tesekkür ediyoruz. Etkinlik ögrenciler için oldukça faydali oldu, bundan sonraki süreçte de bu tür etkinliklere devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA