Okul Kantini Çalisanlarina Hijyen Egitimi

Samsun Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan okul kantinlerinde çalisan personellere özel hijyen kurallari egitimi verildi.

Okul Kantini Çalisanlarina Hijyen Egitimi
Samsun’da 17 Ilçedeki toplam 321 okul kantini çalisanina, Il Tarim ve Orman Müdürlügü personeli tarafindan “Özel Hijyen Kurallari Egitimi” verilmeye baslandi. Egitim programi ile ilgili bir açiklama yapan Samsun Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kurallari Yönetmeligi geregi evvelce planlanan ancak pandemi nedeniyle ara verilen; Milli Egitim Bakanligina bagli egitim ve ögretim kurumlari bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya gibi gida isletmesi çalisanlarina yönelik egitim programinin, Tarim ve Orman Bakanligimizin talimatlari geregi 81 ilde yeniden düzenlenmesi karara baglanmistir” dedi.

Konusmasinda egitimlerin önemine deginen Müdür Saglam ayrica, “Program bünyesinde ilimiz merkez ve 17 ilçemizde bulunan Milli Egitim Bakanligina bagli egitim ve ögretim kurumlarinda söz konusu personelin egitimlerine yeniden baslanmistir. Temel amaci; egitim ve ögretim (örgün, yaygin ve özel egitim) kurumlari bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocagi gibi gida isletmelerinin özel hijyen sartlari, gida güvenirliligine ve resmi kontrolüne iliskin kurallari belirlemek olan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kurallari Yönetmeligi kapsamsinda düzenlenmis olan egitim programinda 17 ilçemize bagli söz konusu kurumlarin kantin ve yemekhanelerinde çalisan 321 personelin katilimi hedeflenmistir. Egitime alinan kursiyerlere gida mevzuati ve diger ilgili mevzuatlar, gidanin güvenligi, gidanin hazirlanisindan servis edilmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken hijyen sartlari, kisisel hijyen, gida isletmesi içinde dikkat edilecek hususlar konularinda egitimler verilecek olup bu egitimler Gida ve Yem Subesi personelinden konu uzmani Ziraat Mühendisi Güler Yasemin Üstün, Gida Mühendisi Mustafa Kocaman, Ziraat Mühendisi Mebrure Erener ve Gida Mühendisi Burak Uluçay ile Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügünden teknik personelince verilecektir. Egitim Programi 17 Mayis 2022 Sali günü sona erecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA