Ögrencilerini Ormanda Gezdirip Ders Veriyor

Bursa’da ilkokul ögretmeni, ögrencilerini ormana götürerek onlara doga ile iç içe agaçlarin altinda ders veriyor.

Ögrencilerini Ormanda Gezdirip Ders Veriyor
Bursa’da IQ’su 130 ve üzerinde olan ögrencilerin kabul edildigi Halil Inalcik Bilim Sanat Merkezindeki Sinif Ögretmeni Murat Dogan, haftada bir gün gruplara ayirdigi ögrencilerini dogaya çikartarak onlara ormanlarin ve yesilliklerin içiresinde ders veriyor. Ellerinde dogada yetisen tüm bitkilerin kitabi olan ögretmen, dogada karsilastiklari bitki örtüsünü ögrencilerinin dogal ortaminda taniyip onlar hakkinda bilgi sahibi olmasini sagliyor. Dogal ortamda ders çalismaktan ve dogayi ögrenmekten ise ögrenciler büyük keyif aliyor.

Çocuklarin dogayla baglanti kurmalari için bu dersleri verdiklerini ifade eden Sinif Ögretmeni Murat Dogan, "Biz okulumuzda doga ve bilim diye bir atölye açtik. Bizde egitim gören çocuklar IQ’su 130 ve üstü zekaya sahip ögrenciler. Her hafta 1 gün çocuklarimizi ormana çikartip onlara dogayi taniyoruz. Çocuklar bu derste kitapta gördükleri çiçekleri ve bitki örtüsünü birebir inceleyip bilgi sahibi oluyor. Burada dogada gördükleri hayvanlari da görüp onlar hakkinda arastirma yapiyorlar. Çocuklar dogada mevsimleri yasayarak ögreniyor" dedi.

Dogada egitim almanin çok keyifli oldugunu belirten ögrenciler ise, "Ögretmenimizle dogada yürüyüs yapip burada kitaplardan gördügümüz bitki ve hayvanlari canli olarak inceleme firsati buluyoruz. Bu dersler sayesinde dogayi yakindan tanima firsatimiz oluyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA