Nusret Mayin Gemisine Mudanya'da Ziyaretçi Akini

TCG Nusret Mayin Gemisi Mudanya Iskelesine demir atti. 2011 yilinda Gölcük Tersanesinde aslina uygun olarak insa edilen TCG Nusret N 16 Mayin Gemisi, Mudanya’da ziyaretçi akinina ugradi.

Nusret Mayin Gemisine Mudanya'da Ziyaretçi Akini
Çanakkale’de, 1915’te dösedigi mayinlarla bir ulusun temel taslarini ören Nusret Mayin Gemisi, 2 gün boyunca vatandasin ziyaretine açildi. TCG Nusret N-16 Mayin Gemisi, sabah saatlerinde vatandaslarin ziyaretine açildi. Nusret Mayin Gemisi, resmi olarak sabah saat 10.00’da ziyaretçilere kapisini açti. Yogun olarak ögrencilerin ilgi gösterdigi gemide sorumlu subaylar tarafindan ögrencilere gemi hakkinda bilgilendirme yapildi. Daha sonra da geminin içerisinde müze haline getirilen kisimlarda geminin tarihçesi anlatildi. Tek tek gruplar halinde güverte gezildi.

Mudanya Kaymakami Ayhan Terzi, Jandarma Komutani Binbasi Ercan Yavuz, Ilçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar ve SGK Komutan V. Kidemli Astsubay Ibrahim Emre Yazar eslik etti. Geminin tanitimindan sorumlu subaylar tarafindan karsilanan protokole geminin tamami gezdirilerek, kendilerine gemi hakkinda bilgilendirilmelerde bulunurken Çanakkale Savasinda üstlendigi görevleri müze kisminda detayiyla anlatildi. Kaymakam Terzi ziyaret sonunda geminin özel defterine düsüncelerini yazarak imzaladi.

Kaymakam Ayhan Terzi ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getirirken, "Çanakkale’de tarih yazan bir geminin içinde bulunmak, o havayi teneffüs etmek bizleri hem duygulandirdi, hem gururlandirdi. Gemide bizlere gösterilen ilgiden çok mutlu olduk. Nusret Mayin Gemimizde tarih yazan sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum" diye konustu.

Çanakkale Deniz müzesi komutanligi emrinde bulunan TCG Nusret Mayin gemisi Mudanyali ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak: İHA