Manisa Bilisim Senligi Atatürk Kent Parki'nda Basladi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Manisa Büyüksehir Belediyesinin katki sagladigi Manisa Bilim Senligi’nin açilis törenine katildi.

Manisa Bilisim Senligi Atatürk Kent Parki'nda Basladi
Manisa Büyüksehir Belediyesinin katki sagladigi Manisa Bilim Senligi açilis töreni gerçeklestirildi.

Manisa Bilim Senligi’nin açilis programi saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Zafer Kalkinma Ajansi Veli Oguz, açilis konusmasinda bilimin gelismesi için bölgesel olarak verdikleri desteklerden bahsetti. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, açilis programinda yaptigi konusmada, “Manisa’miz; tarihiyle, dogasiyla ve kültürel yapisiyla ülkemizin göz bebegi sehirleri arasinda yer aliyor. Sanayimiz, tarimsal üretimimiz, turizm faaliyetlerimiz ve modern egitim kurumlarimizla ülkemizin gelecegine yön veriyoruz. Bu güzel sehirde yetisen evlatlarimiz; bilimle, fenle ve sanatla kentimizi çok daha modern bir yapiya kavusturacak. Çünkü ben, bu ülkenin gençlerine ve çocuklarina yürekten inaniyorum. Biliyorum ki; gençlerimize firsat verdigimiz zaman, onlara öncülük ettigimiz zaman ve imkanlarimizi onlar için seferber ettigimiz zaman dünyayla rekabet edebilen güçlü bir ekonomiye sahip olabiliriz. Ve bunu da Manisa Bilim Senligi’nde oldugu gibi, bilimi, gençlerimizle ve halkimizla bulusturup genis kitlelere yayarak basarili olabiliriz” dedi.

Baskan Ergün, konusmasinin devaminda, “Büyük önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, bilime önem veren aydin bir karakteri vardi. Bu büyük dehanin su sözleri bilimin ne kadar önemli oldugunu anlamamiza isik tutmaktadir: ’Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandigi zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip degilse, savas meydanlarinda kazanilmis zaferlerin sonu olacaktir. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunlulugu vardir” ifadelerine yer verdi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, konusmasinin son bölümünde de Büyüksehir Belediyesi çatisi altinda gençler için yapilan yatirim ve çalismalari anlatti. Baskan Ergün, “Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak bizler de Büyük Önderimizin izinde aydin nesiller yetistirmek amaciyla egitime, bilime ve sanata büyük önem veriyoruz. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerimizle, Gençlik Merkezlerimizle, MABEM’lerimizle, Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarimizla çocuklarimizin ve gençlerimizin yaninda oluyor, onlarin gelecege güvenle bakmalarina imkan sagliyoruz. Saglam kafa saglam vücutta bulunur anlayisiyla da birbirinden güzel ve modern spor tesislerini Manisa’miza kazandirdik. Manisa Büyüksehir Belediyespor çatisi altinda çocuklarimizin ve gençlerimizin daha çok spor yapma imkani bulabilmesi için de 15 bransta 5 binin üzerindeki sporcumuza hizmet veriyoruz. Ayrica bugün burada baslayan bu güzel etkinlik gibi birçok organizasyona destek oluyoruz. Dünyada bilim ve teknolojinin ne kadar ileri seviyede oldugunu görüyoruz. Uluslarin refahinin ve mutlulugunun kaynaginin da bilimsel çalismalar oldugunu çok iyi biliyoruz. Bu baglamda bu büyük bilim ve teknoloji yarisinda geride kalmamak için hep birlikte çok çalismamiz gerekiyor. O açidan Manisa Bilim Senligi etkinligini önemsiyor ve destekliyoruz. 3 gün boyunca 100’den fazla etkinligin yer alacagi bu güzel senlige binlerce vatandasimizin katilacagi muhakkaktir. Ancak ben hemsehrilerimizin daha fazla ilgi gösterecegine yürekten inaniyorum. Bu duygularla bu güzel senligin hayata geçmesinde emegi olan herkese sahsim ve Manisalilar adina tesekkür ediyorum. Sözlerime son verirken bilim ve sanatin daima yolumuzu aydinlatmasini diliyor, hepinizi sevgi ve saygiyla selamliyorum” diyerek konusmasini tamamladi.

Baskan Ergün’ün konusmasinin ardindan Vali Karadeniz de bir konusma yapti. Vali Karadeniz, bilim ve teknolojinin sektörel bazda gelismenin en önemli ayagi oldugunu vurguladi. Egitim kurumlarinin son dönemde yaptigi atilimlarla önemli gelismelerin yasandigini belirten Karadeniz, Bilim Senligi’nin gelecek nesillerin inovatif fikirler üretmesine de imkan saglayacagini belirtti.

Açilis konusmalarinin ardindan Güzel Sanatlar Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Müzik Bölümü ögrencileri müzik dinletisi gerçeklestirdi. Ardindan Izmir Türk Koleji ögrencilerinin yaptigi bando gösterisi büyük begeni topladi. Açilis programinda son olarak paydas kurumlara tesekkür plaketi verildi.

Program, açilan stantlarin ziyaret edilmesiyle devam etti. Manisa Büyüksehir Belediyesi Atatürk Kent Parki’nin ev sahipligi yaptigi Manisa Bilim Senligi 14 Mayis 2022 tarihine kadar devam edecek.

Atatürk Kent Parki’nda gerçeklestirilen açilisa, Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, ZEKA Genel Sekreteri Veli Oguz, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Selçuk Yildirim, Il Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Memur-Sen Manisa Il Temsilcisi Mesut Öner, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcilari Ertugrul Yildirim ve Ugur Baskal, Teftis Kurulu Baskani Ahmet Türkgüler, Baskan Danismani Nursel Ustamehmetoglu, daire baskanlari, ilgili kurum ve kuruluslarin yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA