Kütahya'da Ilk Kez 'Game Jam' Organizasyonu DPÜ' De Düzenlenecek

Kütahya’da ilk kez düzenlenecek olan ve bir grup insanin belli bir süre içinde sifirdan oyun gelistirdigi Game Jam organizasyonun 13-15 Mayis tarihlerinde Kütahya Dumlupinar Üniversitesinde gerçeklestirilecegi bildirildi.

Kütahya'da Ilk Kez 'Game Jam' Organizasyonu DPÜ' De Düzenlenecek
Mühendislik Fakültesine bagli Bilgisayar Mühendisligi bölümü tarafindan Bedesten’de düzenlenecek ve Bilgisayar Bilisim Toplulugu ile Kütahya Belediyesinin de destekledigi etkinlikte jüri tarafindan belirlenecek tema ile 48 saat süre boyunca katilimcilarin hayal dünyasina birakilarak oyun gelistirmesi beklenecek. Katilimcilarin bilgisayar yazilimi bilme zorunlulugu olmadigi için dijital oyun tasarlamayacak katilimcilar, etkinlik alaninda yer alacak karton, yapistirici, oyun hamurlari sayesinde yarismacilar ister kagit oyunu yapabilecekler ya da diledikleri karakteri sekillendirebilecekler. Katilimcilarin uyku tulumu, çadir, yiyecek, içecek gibi gereksinimlerinin de Bedesten’de olusturulacak alanlardan karsilanacagi Kütahya Game Jam’de, oyun karakterlerinin taklit edildigi kostüm yarismalari (cosplay) da düzenlenecek.

Dünya çapinda teknoloji sirketlerinin yarismaya ve ödüllere sponsor oldugu Kütahya Game Jam’de farkli kategorilerde düzenlenecek yarismalarda derece elde edecek yarismacilara aralarinda akilli bileklik, kablosuz kulaklik ve hoparlörler, sanal gerçeklik gözlükleri, oyuncu kulakligi ve faresinin de oldugu ödüller verilecek
Kaynak: İHA