Kepez'de Otizmli Bireylere Özel 'Asker Kina Gecesi'

Kepez Belediyesi, Antalya Il Jandarma Komutanligi ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernegi isbirligiyle “Özel Çocuklarimizi Askere Ugurluyoruz” adli kina gecesi etkinligi düzenlendi.

Kepez'de Otizmli Bireylere Özel 'Asker Kina Gecesi'
Dokumapark’ta düzenlenen etkinlikte özel askerlere kinalar yakildi, al yazmalar baglandi, dualar okundu. Kina gecesinde özel bireyler gönüllerince eglenme firsati buldular. Organizasyona Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernegi Baskani Demet Çileli Baz, Antalya Il Jandarma Komutanligi ile Kepez Ilçe Jandarma Komutanligi emrindeki görevli personel, Kepez Muhtarlar Dernek Baskani Feyzullah Büyükkeles, özel çocuklar ve aileleri katildi.



“Asker ocagi kutsal ocak”

Özel çocuklari askere ugurlamanin mutlulugunu yasadiklarini dile getiren Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “Bizim için her gün anneler günü, bizim için her gün babalar günü, bizim için her gün özel çocuklarimizin günü” dedi.

Askerligin Türk töresinde çok önemli bir olgu oldugunu vurgulayan Baskan Tütüncü, “Askerlik ocagi kutsal bir ocak, peygamber ocagi Hepimiz o ocaktan söyle bir gelip geçmek isteriz. Askerlik ocagindan gelip geçmeyi, aziz milletimiz bir seref sayar. Bu önemli serefi temsili olsa da özel çocuklarimiz, ailelerimiz paylassinlar diye Jandarma Genel Komutanligimiz her yil güzel bir uygulama gerçeklestiriyor. Özel çocuklarimiza ve onlarin ailelerine bu duygusal ortami hazirliyor. Türk ordusuna, Jandarma Genel Müdürlügümüze çok tesekkür ederiz. Allah onlardan razi olsun. Saygiyla Türk ordumuzu, komutanlarimizi selamliyoruz. Insallah gönül gönüle olmaya devam edecegiz. Gözlerimiz birbirine sevgiyle bakmaya, kalplerimiz sevgiyle çagildamaya, gönüllerimiz sevgi ile cosmaya devam edecek. Çünkü biz kocaman bir aileyiz. Ve bu güzel aksami birlikte paylasiyoruz” diye konustu.



“Mehmetçigimize kocaman alkis”

Baskan Hakan Tütüncü, sözlerini “En büyük asker bizim asker. Yollariniz açik olsun insallah. Hepimizin bahti açik olsun. Ülkemizin de bahti açik olsun. Kahraman Mehmetçigimizin, askerlerimizin, komutanlarimizin da yolu açik olsun. Hem özel çocuklarimiza, hem ailelerine, hem de kahraman Türk ordusuna kocaman alkis” diyerek tamamladi.

Kinalar yakilan özel askerler 16 Mayis’ta bir günlük temsili askerlik yapacaklar.
Kaynak: İHA