Karacabey Belediyesi'nden Yenilenebilir Enerji Yatirimi

Karacabey’de günes enerji santrali ile gelecege katki saglayacak tesisin kurulumu tamamlandi.

Karacabey Belediyesi'nden Yenilenebilir Enerji Yatirimi
Karacabey Belediyesi tarafindan ilçenin Taslik Mahallesi’nde kurulan günes enerji santrali (GES) faaliyete girmek için gün sayiyor. Belediye Baskani Ali Özkan 18 dönümlük bir alanda kurulumu tamamlanan Karacabey Belediyesi Günes Enerji Tesisinde çalismalari denetleyerek, ekiplerden de teknik bilgi aldi. 2 bin 960 günes panelinden olusan tesis, yilda 1 milyon 800 bin kilovat elektrik üretecek. Tesis faaliyete basladiginda, günlük bin hanenin elektrigini karsilayacak bir enerji üretimi bekleniyor.

Baskan Özkan, “Günes enerji tesisimizin kurulum asamasi bitti. TEDAS Genel Müdürlügüne durumu bildirdik. Birkaç gün içinde teknik heyet incelemesi sonrasi mayis ayi içerisinde üretime baslamayi umuyoruz. Arazi güney cepheli oldugu için güneslenme süresi oldukça yüksek. Temiz gelecegin ancak yenilenebilir enerjiyle mümkün oldugunu yinelemekte fayda var. Il Bank’tan aldigimiz krediyle tesisi yapiyoruz. Fakat tesis faaliyete geçtiginin 3. yilinda kendini amorti edecek ve hem ilçemiz hem de ülkemiz açisindan enerji ve ekonomiye katki saglayacak” dedi.

Karacabey’de artan yenilebilir enerji yatirimlarina da dikkat çeken Baskan Özkan, bioenerji, ve rüzgar santrallerinden sonra günes enerjisine de yogunlugun olusmaya basladigini ve Karacabey’in bu konuda avantajli oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA