Kaputtan Tavsan Çikti

Sinop’ta vatandaslarin sokakta basibos gördügü tavsan bir otomobilin kaputundan çikti. Itfaiye ekiplerinin çalismasi sonucu tavsan kaputtan çikarildi.

Kaputtan Tavsan Çikti
Edinilen bilgiye göre, Sinop’ta önceki gün vatandaslar, Baris Manço Parki bölgesinde yolda basibos gezen bir tavsana rastladi. Tavsani cep telefonuyla kaydeden vatandaslar, sahibini göremeyince kendi haline birakti. Ardindan aksam saatlerinde 112 Çagri Merkezi’ne düsen ‘kaputta bir hayvan oldugu’ anonsu ile Sinop Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine intikal etti. Kaputu açtiklarinda motorun alt kisminda bir tavsan oldugunu gören ekipler, saskinliga ugradi. Sinop Belediyesi itfaiye eri Seyit Çetinkaya ve Sercan Ilyas Gül, yaklasik 15 dakikalik ugraslari sonucu tavsani kulaklarindan yakalayarak bulundugu yerden çikardi.

“Ilk defa böyle bir anons geldi”

Tavsani bulundugu yerden çikaran Sinop Belediyesi itfaiye eri Seyit Çetinkaya, ilk kez böyle bir anonsla karsilastiklarini ve sasirdiklarini söyledi.

Çetinkaya, “112 Çagri Merkezi’nden ihbar düstü, tavsanin arabanin kaputunda kaldigi söylendi. Biz de ilk defa böyle ihbar aldik, kedisi köpegi anlariz da ilk defa tavsan anonsu geldi. Olay yerine gittigimizde araç sahibi yoktu, polis arkadasimiz aracin sahibine ulasti. Geldikten sonra da kaputu açtik, 10-15 dakika içerisinde tavsani kulagindan tutup çikarttik” diye konustu.



“Bizim için her canli önemli”

Konusmasinin devaminda Çetinkaya, “Karanlikta ilk basta bulamadik, kösede lastigin arasina sikismis. Biraz ugrastik tabi tavsan da bayagi büyüktü. Isimizi yaptik, görevimizi yerine getirdik. Bildiginiz gibi bizim için her canli önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA