Jandarmadan Siber Dolandiricilara Operasyon Açiklamasi 10 Tutuklama

Gaziantep’te hirsizlik yöntemiyle çaldiklari banka ve kredi kartlari, kimlik ve cep telefonu üzerinden yaklasik 1 milyon lira haksiz kazanç elde eden siber dolandiricilik çetesini jandarma çökertti. Operasyonda gözaltina alinan 11 süpheliden 10’u tutuklanirken 1 kisi serbest birakildi.

Jandarmadan Siber Dolandiricilara Operasyon Açiklamasi 10 Tutuklama
Gaziantep’te Il Jandarma Komutanligi ekipleri evden, otomobilden ve is yerinden hirsizlik yöntemiyle ele geçirdikleri baskalarina ait banka ve kredi kartlari, kimlik, GSM hatti ve cep telefonlari üzerinden yaklasik bir milyon lira haksiz kazanç elde eden suç örgütü operasyonla çökertti. Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde organize suç örgütünü izlemeye alan jandarma ekipleri, örgüt üyelerini uzun süre teknik ve fiziki olarak takip etti. Elde edilen bilgiler üzerine operasyon için dügmeye basan ekipler, 7 Mayis’tan itibaren örgüt üyelerinin kaldigi adreslere planli ve es zamanli baskinlar düzenledi.

Yapilan operasyonda suç örgütü üyesi 11 süpheli gözaltina alinirken adreslerde yapilan aramalarda 55 banka ile kredi Karti, 15 sim karti, 12 cep telefonu, 5 hafiza karti ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen 11 süpheliden 10’u tutuklanirken bir kisi ise Adli Kontrol sartiyla serbest birakildi. Operasyonda gözaltina alinan 7 süpheli sahsa ise yasadisi bahis oynamaktan 450 bin lira idari para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA