Hizmete Giren 1915 Çanakkale Köprüsü'yle Birlikte Bozcaada'ya Tatilci Akini Bekleniyor

Kuzey Ege’nin tatil cenneti Bozcaada’da 2 yillik pandeminin ardindan sezon bu yil erken açildi. Her yil Haziran ayi itibariyle gelmeye baslayan tatilciler, bu sene Mayis ayinda gelmeye basladi. Mart ayinda hizmete açilan 1915 Çanakkale Köprüsü’yle birlikte bu yil Bozcaada’ya tatilci akini bekleniyor.

Hizmete Giren 1915 Çanakkale Köprüsü'yle Birlikte Bozcaada'ya Tatilci Akini Bekleniyor
Tüm dünyayi 2 yildir etkisi altina alan ve tam olarak tedavisi bulunamayan Covid-19 salgini Çanakkale’nin tatil cenneti Bozcaada ilçesini de etkiledi. Her yil yüzde yüz doluluk oranlarina ulasan Bozcaada’da bu yil sezon erken açilsa da bu oranlar yüzde 50 ile 60 dolaylarinda kaldi.

Bozcaadali otel ve restoran isletmecileri Haziran ayinda okullarin kapanmasiyla birlikte tam anlamiyla doluluk yasanacagini belirtiyor. Hizmete giren 1915 Çanakkale Köprüsüyle birlikte ulasimin daha hizli ve konforlu olmasindan dolayi tatilcilerin Bozcaada’ya akin etmesi bekleniyor.

Ramazan Bayrami tatilinin bekledikleri gibi olmadigini belirten kafe isletmecisi Fahri Bulut, “Otelci arkadaslarla görüstügümüzde doluluk oraninin yüzde 50-60 seviyesindeydi. Buna ragmen yine de sezona giris açisindan eksikliklerimizi görme firsati bulduk. Pandemi süreci çok etkiledi. Pandemiden önce sezon Haziran ayindan itibaren basliyordu. En azindan bu sene pandeminin ortadan kalkmasiyla sezonumuzu daha erken açtik. Daha da keyifli oldu. Eksiklerimizi gördük, biriken ödemelerimizi yapmaya basladik. Esnaf için bir can suyu oldu bu durum. Ben sezondan umutluyum. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete girmesiyle birlikte Bozcaada’ya olan talep daha da artacaktir. Bu kendini yavas yavas belli etmeye basladi.

Sezonun çok daha iyi geçecegini umuyoruz” dedi.

Bozcaada Turizm Isletmecileri Dernegi (BOZTID) Baskani Erkan Yavuz ise, “Su anda yogunluk Bozcaada’da yüzde 60-65’lerde. Güzel, keyifli bir kalabalik var. Bütün isletmelerimiz de açik. Gayet keyifli geçiyor sezon. 2 yildir süren Covid-19 salgini nedeniyle sezonun geç açilmasindan dolayi bu yil Mayis ayinda açilmasi esnafimiza can suyu oldu” diye konustu.

Otel isletmecisi Eray Sarioglu da, “Su anda isletmemiz yüzde yüz doluluk oranina ulasti. Erken rezervasyon sistemiyle bu orana ulasmistik. 2 yil süren pandeminin ardindan bu yil erken baslamamiz hem bayram sevinciyle birlikte güzel geçti. Havanin esmesi ile birlikte adada doluluk orani yüzde 50-60’lara ulasti ama çogu esnaf güzel isler yapti” dedi.

Restoran isletmecisi Mahir Dursun ise, “Su an gayet doluluk oranindan memnunuz. Ayrica iki yildir pandemiden dolayi kapaliydik bu da bize nefes oldu. Hem Bozcaadali isletmeciler için hem de misafirler için bence memnuniyet vericiydi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA