Gölpazari'nda 36 Kisi Kan Bagisinda Bulundu

Bilecik’in Gölpazari ilçesinde ’Iyi ki Varsin Kan Dostum’ sloganiyla düzenlenen kan bagisi kampanyasina büyük katilim oldu.

Gölpazari'nda 36 Kisi Kan Bagisinda Bulundu
Ramazan ayi sonunda azalan kan stoklari nedeniyle Gölpazari Halk Egitim Merkezi yaninda kan bagis aracina toplamda 36 kisi kan bagisinda bulundu. Bilecik halkini ban bagis kampanyasina davet eden Türk Kizilay’i Bilecik Sube Baskani Sevcan Uzun, "Her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyulan ülkemizde her gün yaklasik 9 bin insanin kaderini, kan bagisinda bulunan insanlar belirliyor. Yürüttügü diger insani yardim çalismalarinin yani sira ülkemizin kan ihtiyacinin tamamini gönüllülerden karsilamak üzere çalisan tek kurum olan Kizilay, azalan kan stoklarina dikkat çekiyor ve ’Iyi ki Varsin Kan Dostum’ kampanyasiyla tüm Türkiye’yi bu iyilik hareketinin bir parçasi olmaya davet ediyor. 2005 yilindan itibaren Ulusal Güvenli Kan Temini programini yürüten ve hali hazirda ülke çapina yayilmis agi ile ülkemizin kan ihtiyacinin yüzde 90’ini gönüllülerden aldigi kan bagislari ile karsilayan Türk Kizilay, Gölpazari Halk Egitim Merkezi yaninda kan bagis araciyla kan bagis kampanyasi düzenledi.

Kampanya Gölpazari Ilçe Kaymakamligi nezdinde tüm kamu kurum kuruluslari ve halkin katilimi ile gerçeklesti. Kan bagisinda bulunan 36 kisiye tesekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA