GAGIAD'dan ''Mezun Olmak Yeterli Mi'' Söylesisi

Gaziantep Genç Is Insanlari Dernegi (GAGIAD) tarafindan, Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen ‘Mezun Olmak Yeterli mi?’ konulu söyleside P&G Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu ögrencilerle tecrübelerini paylasti.

GAGIAD'dan ''Mezun Olmak Yeterli Mi'' Söylesisi
Gaziantep Genç Is Insanlari Dernegi (GAGIAD) tarafindan, Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen “Mezun Olmak Yeterli mi” konulu programda konusmaci Tankut Turnaoglu ögrencilerle deneyimlerini paylasip, is hayatina dair altin tavsiyelerde bulundu. GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde düzenlenen “Mezun Olmak Yeterli mi?” konulu programin moderatörlügünü GAGIAD Yönetim Kurulu Baskani Cihan Koçer yapti. Söylesiye Gaziantep Sanayi Odasi Baskani Adnan Ünverdi, Güneydogu Anadolu Ihracatçilari Birlikleri Baskani Fikret Kileci, GAGIAD üyeleri ve üniversite ögrencileri katildi.

Söylesinin açilis konusmasini yapan Gaziantep Genç Is Insanlari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Cihan Koçer, ’’Bugün Mezun Olmak Yeterli mi programinin 6.sini düzenliyoruz. Ögrencilerin, girisimci adaylarin geleceklerine GAGIAD olarak destek olmak bizim önceligimiz. Gaziantep çok önemli bir sehir, girisimci bir sehir, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip, ihracat gücünü gelistirmis bir sehir ve bu basari hikâyesini gelistirmek için bir gayemiz var. Bu yüzden genç nüfusu yani sizleri çok önemsiyoruz. Gaziantep’teki ögrencilerle birlikte çalismak ve proje üretmek istiyoruz” dedi.

Gençlere öneriler

Baskan Koçer, üniversite ögrencilerine basarinin sirlarini anlatarak, ’’Gençlerimize gösterdigimiz özen, ülkemiz gelecegine yapilmis en büyük yatirimdir. Ben gençlige çok inaniyor ve güveniyorum. Bizlerde GAGIAD olarak girisimcilik ekosistemini çok önemsiyoruz. Üniversite-Sanayi isbirlikleri programina mentorluk süreci ile baslayip, melek yatirimcilikla devam edecek olan bir programin 1.halkasini bitirmis olup, 2.halkanin hazirlik asamasini yürütüyoruz. Iki tarafinda birbirlerini yakindan gözlemleme firsati edindigi bu programda gelecegimiz olan gençlerle bilgi alisverisinde bulunuyoruz ve fikirlerine destek oluyoruz. Gaziantep’te sürdürülebilir kalkinma basari hikâyesini yazabilmek için siz gençlere çok is düsüyor. Biz sizlerin arkanizdayiz bunu hiç unutmayin ve hangi isi yapiyorsaniz yapin, en iyi sekilde icra ederek basarili olun. Bu sebeple çok arastirmali, çok okumali ve girisimci ruhunuzu kaybetmemelisiniz. Teknolojiyi dogru kullanarak dijitallesmeye hâkim olmalisiniz. Hayatinizda her zaman ‘Sen yapamazsin’ diyenleriniz mutlaka olacaktir ama siz karamsarliga kapilmayin ve umudunuzu asla kaybetmeyin. Her seye ragmen elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalisin. Bu baglamda bu söylesi, siz degerli ögrencilerimize bir vizyon olusturmak amaciyla yapildi. Umarim bugün sizin yolunuzda bir isik olabiliriz” seklinde konustu.

’’Her krizden firsat doguyor’’

Söyleside P&G sirketinin Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu da ögrencilere egitimin önemi ve kariyer süreçleri hakkinda bilgilendirmeler yapti. GAGIAD Baskani Cihan Koçer ve yönetim kurulu üyelerine organizasyon nedeniyle tesekkür eden Turnaoglu; “Gaziantep’e ilgim geçmise dayaniyor. Her ne kadar Karadenizli olsam da is hayatina girince Gaziantep’in önemini herkes anliyor. Bugün P&G’de yaklasik 30 yildir Gaziantep’le hep temas halinde oldum” ifadelerini kullandi.

Üniversite’den mezun olmanin is yasaminda artik yeterli bir referans olmadigina vurgu yapan Turnaoglu, konusmasina, ’’Egitim hayatima basladigimda ne yapacagim net degildi. Ama çocukluktan beri kâsif olmak isterdim. Içimdeki kasiflik meraki beni isletme ve pazarlama alanina çekti. Üniversitede yurtdisi turlari düzenlemeyerek, çalismaya basladim. Son sinifta en büyük turumu gerçeklestirdim. Iste bu pazarlamadan kazandigim ile üniversite hayatimi idame ettirdim. Üniversitedeyken sadece okumak yeterli olmuyor. Muhakkak kendinizi bir yerde degerlendirmeniz, kendinizi tanimaniz gerekli.Daha sonra mastere gittim. Orada babamin bana aldigi arabami sattim. Ilk önce üniversitenin fotokopi bölümünde ise basladim. Neden fotokopi diyebilirsiniz ama o çalismamda bütün üniversite hocalari ile tanisma imkânim oldu. Hocalardan biri beni asistan olarak aldi ama yine de 2 sene boyunca fotokopinin basinda durdum. En sonunda isin basina beni koydular” diye devam etti.

Ögrencilere Gaziantep’te ki firsatlari mutlaka degerlendirmeleri gerektigini dile getiren CEO Tankut Turnaoglu, ’’Benim P&G’de 30. yilim. P&G’ nin de Türkiye’de 35. yili. Sirketimiz çok eski bir sirket, ABD Cincinnati’de kurulmus ve 185. yilini kutluyor. Cincinnati, Gaziantep gibi aslinda. Amerika’nin girisimciligin ve özellikle Alman göçmenlerin yogun oldugu bir yer. Çalisma etiginin güçlü oldugu ise ve hazza odakli bir sistemde çalisiyorlar. O zaman elektrik yok, mum üretimine giriyorlar. Sonra ampul icat oluyor ve kriz basliyor. Eldeki ürünler ile sabun yapiyorlar ve ilk markali sabunu üretiyorlar. Her krizden bir firsat doguyormus. Marka bu süreçle birlikte, her yerde ayni standardi ve ayni güveni veriyor. Böylelikle ilk marka yönetimini yapan sirket oluyor. Arkadaslar; hayatin her alaninda oldugu gibi is hayatinda da önemli olan isinizi üreterek ve istekle yapmaniz. En önemli sey derslerden geçmek gibi gelebilir size ama bu vakit yönetimini iyi yapmak ve ders disindaki kendinizi taniyabileceginiz, kendinizi gösterebileceginiz alanlara dâhil olmakta çok önemli bir konu. Ben derslerimi geçtim ama projeleri de yönettim demek çok önemli. Hayatinizda hikâyelere sahip olmak gerçekten çok degerli. Isin küçügü büyügü olmaz. Ilk 15 yil bende büyük markalarda çalismadim ama bazen öyle yerlerde kendinizi ön plana çikarabilecek daha iyi ortamlar bulursunuz. Özellikle Gaziantep’te ön plana çikarabileceginiz çok alan ve firsat var. Bu firsatlari degerlendirin ve kendinize katki saglayin’’ diye konustu.

Program GAGIAD Baskani Cihan Koçer, CEO Turnaoglu adina dikilen 27 adet fidanin sertifikasini vermesi ve günün anisina hatira fotografi çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA