Fuhsa Zorlanan Özbekistan Uyruklu Üç Kadin Kurtarildi, Çete Lideri Kadin Tutuklandi

Side’de yabanci uyruklu kadinlara zorlama, tehdit ve baskiyla fuhus yaptirdigi belirlenen Özbekistan uyruklu bir kadin tutuklandi. Özbekistan uyruklu kadin, adliyeye getirilisi sirasinda rahatligiyla dikkat çekti.

Fuhsa Zorlanan Özbekistan Uyruklu Üç Kadin Kurtarildi, Çete Lideri Kadin Tutuklandi
Side’de yabanci uyruklu kadinlara zorla fuhus yaptirildigi ihbarini degerlendiren Antalya Il Jandarma Komutanligi Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti ile Mücadele Sube Müdürlügü ve Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, Side Mahallesi’nde düzenlenen operasyonda Özbekistan uyruklu 4 kadini Türk vatandasi bir sahsin aracina bindikleri esnada yakaladi.

Jandarma ekipleri tarafindan yapilan arastirmada yakalanan kadinlar arasinda bulunan ve zorlama, tehdit, baski, hile ve çaresizliklerinden yararlanmak suretiyle yabanci uyruklu sahislari fuhsa zorladigi belirlenen Özbekistan uyruklu L.R. isimli kadin gözaltina alindi.

Olayin magduru durumundaki Özbekistan uyruklu 3 kadin, islemlerinin ardindan Antalya Il Göç Idaresi Geri Gönderme Merkezi Müdürlügü’ne teslim edildi.

Rahatligi dikkat çekti

Gözaltina alinan ve islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Manavgat Adliyesine sevk edilen Özbekistan uyruklu L.R., "Insan Ticareti ve Zorla Fuhus Yaptirmak" suçundan tutuklandi. L.R., adliyeye getirilmesi sirasinda rahatligiyla dikkat çekti.
Kaynak: İHA